Megtisztelő meghívás érkezett Ungvári Miklós számára Oroszországból: ő is részt vehet december 15-én a Judo Hero Challenge nevű pénzdíjas viadalon, amelyre a világ legjobb 66 kilós judósait hívták meg a szervezők.



A tét nem kicsi, hiszen a viadal összdíjazása 66 ezer euró, az első helyezett ennek csaknem a felét, forintban nagyjából nyolc és félmilliót vihet haza. Ezt azonban egyáltalán nem lesz könnyű, merthogy a világ legjobbjai indulnak majd harcba érte.

A meghívottak között van a londoni olimpiai bajnok grúz Lasa Savdatuasvili, az oroszok Európa-bajnoka, Alim Gadanov, az ugyancsak orosz vb-bronzérmes Musa Moguskov, a japánok két világbajnoka, Morisita Dzsunpei és Ebinuma Maszasi, illetve a mongol világbajnok Tsagaanbaatar Khashbaatar is.

Nem véletlen, hogy Ceglédre is érkezett meghívó: a szervezők a tatamira várják a magyar klasszist, a Londonban olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, háromszoros világbajnoki bronzérmes Ungvári Miklóst is.

„Azt nem mondanám, hogy különösebben rákészülnék erre a versenyre, de edzegetek, próbálom szinten tartani magam, a hétvégén is lesz egy Bundesliga fordulóm, meglátjuk, milyen formában leszek” – mondta a Tatabánya SC-Ippon Judo versenyzője, akinek némileg megkönnyíti majd a dolgát, hogy a december 15-i tornára a 66 kilogramm felett öt kilós súlykedvezményt kapnak az indulók.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)