A sportág egyik szupersztárja, a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok japán Ono Sohej tart szemináriumot szombaton az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban.




A bemutató edzés iránt óriási volt az érdeklődés, Magyarországról és a határon túlról egyaránt, így már napokkal ezelőtt betelt a létszám, lezárult a jelentkezési lehetőség.

„Összesen kétszázötven vendéget várunk a szemináriumra, emiatt a programon is kellett egy kicsit módosítani – tájékoztatott a szervező Ceglédi VSE vezetőedzője, Bíró Tamás. – A jelentkezők nagy száma miatt a gyakorlatokat két csoportban fogjuk elvégezni, ez pedig a tervezett ebédszünetből fog elvenni, ezért a délutáni program előtt rövid kávészünet lesz csak. Ono Sohej három technikát, a belső combdobást, a nagy külső horgot és a bokadobást, illetve ezek változatait fogja részletesen elemezni, szerepel majd a programban egy kis fogásfelvétel, fogásbontás gyakorlás is, majd az összes gyakorlatból iskolaküzdelmek, hibajavítással. A délutáni program már inkább Ono élménybeszámolójával, beszélgetéssel telik majd, s természetesen lesz közös fotózás is a japán judóssal.”

Bíró Tamás hozzátette: ezúton is arra kérik a vendégeket, hogy szombaton legkésőbb fél tízig érkezzenek a helyszínre, legyen idő a bemelegítésre, mert a program pontban tíz órakor elkezdődik.

A ceglédi mesteredző elárulta, Ono érkezése elsősorban a CVSE csapatánál dolgozó japán trénernek, Kaida Kennek köszönhető, aki néhány éve még együtt judózott a kétszeres olimpiai bajnokkal.



A névadóval nem találkozik

Ono Sohej csaknem egy évtizeden át egy súlycsoportban szerepelt a ceglédi judocsarnok névadójával, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklóssal, de a két csillag az évek során mindössze három alkalommal került egymással szembe – mindhárom meccs Ono sikerét hozta (a 2013-as riói és a 2019-es tokiói világbajnokságon, illetve a 2014-es tokiói Grand Slam elődöntőjében). A riválisok ezen a hétvégén nem találkozhatnak, mert Ungvári Miklós, a magyar válogatott férfi szövetségi kapitánya éppen a grúz Grand Slam-tornán tartózkodik majd.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)