A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elkészítette a 2023-as évzáró világranglistát, amelyen igen előkelő helyezéseket foglalnak el a magyar bírók, nyolcan kerültek fel a világ legjobb kétszáz versenybíróját értékelő listára!




Gosztonyi Balázs a világranglista negyedik helyén zárta az évet


A legjobban ez az esztendő Gosztonyi Balázs számára végződött, ő pillanatnyilag a legmagasabban jegyzett bírónk, a világranglista negyedik helyén zárta az évet, ráadásul az első három helyezettel azonos átlagpontszámmal. A helyezésekről csak az döntött, hogy kollégái több viadalon vezethettek mérkőzéseket. Gosztonyi Balázs a World Judo Tour nyolc eseményén dolgozhatott 2023-ban, ezek között volt a két legfontosabb verseny, a dohai világbajnokság és a budapesti World Masters is.

Ugyancsak sok feladatot kapott tavaly dr. Fridrich Katalin is, aki a tizennegyedik helyen áll az összesített ranglistán, ha csak a hölgyeket nézzük, ő lett az ötödik legjobb bíró a világon 2023-ban.




Dr. Fridrich Katalin a világ ötödik legjobb női bírója lett 2023-ban


Az utánpótlás is ott van kiemelkedően szereplő nemzetközi bíróink mögött, hiszen a világ legjobb kétszáz mérkőzésvezetője közé összesen nyolc magyar verekedte be magát: Gosztonyi Balázs és dr. Fridrich Katalin mellett Havasi Viktor (29. a rangsorban), dr. Deierl Krisztián (48.), Vári Tibor (51.), Kurityák Máté (143.), Eleki Zsolt (176.) és Fülöp Dániel (176.).

A bírók világranglistája: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)