Mérföldkőhöz érkezett a Judoinfo.hu, jelentős változtatásokra kellett elhatározni magunkat, a döntés pedig sok nehézséggel jár.




Először is, elnézést kell kérnem a Judoinfo rendszeres olvasóitól, hogy az oldal üzemeltetése kapcsán írt levelekben rendre többes számmal írok, mintha a sportág hírportálja mögött egy komplett szerkesztőség állna. Ez nincs így, a feladatokat már jó néhány éve egyedül kell megoldanom. A többes szám mégis fontos, hiszen a hírek, információk nagy részét tőletek, judósoktól kapom, gyakran publikálásra kész cikkek érkeznek az egyesületektől, de a versenykiírásoktól kezdve a klubok adatain át az eredmények begyűjtéséig rengeteg segítséget kapok ahhoz, hogy minden nap érdekes anyagokkal, beszámolókkal jelentkezhessen a sportág híroldala.


Nagykorúak leszünk

2024 a párizsi olimpia esztendeje, alighanem mindenki a tévék, számítógépek monitorja előtt, vagy tablettel, okostelefonnal a kezében várja majd július huszonnyolcadikán, hogy az első magyar judós tatamira lépjen. Addigra a Judoinfo már nagykorú lesz, május közepén ünnepli tizennyolcadik születésnapját. Hogy rohan velünk az idő, ugye?!


Motorcsere

És akkor a mérföldkőről: régóta esedékes volt, hogy a portál komolyabb karbantartást kapjon. A „motorcsere” már időszerű volt, hiszen a hosszú évek alatt minden egyes napon, hétvégén és ünnepnapon, nyári és téli szünetben egyaránt jelent meg friss hír, több millió megtekintés mellett több mint húszezer bejegyzés kapott helyet a Judoinfo oldalán, tekintélyesre hízott a tárhely és az oldalhoz csatlakozó adatbázis mérete is. A felhasználói élmény és természetesen a biztonság miatt komolyabb beavatkozásokra került sor. Heteken át dolgoztam rajta, a családom minden tagjának hálával tartozom, hogy elviselte, amiért folyton a bitek és adatbázisok világában járt az agyam, és azért is, hogy tesztközönségként próbálgatta az „új verdát”.


Hol a hiba?

Reményeim szerint az egyszerű felhasználó mindebből semmit sem vesz majd észre, pusztán gyorsabban, könnyebben, talán kicsit áttekinthetőbben jut a hírekhez, információkhoz. Igyekeztünk (na tessék, már megint...) úgy alakítani, hogy az évek során megszokott felület köszönjön vissza az új oldalon is. De ez olyan, mint az egyszeri családi ház, teljesen sosem készül el. Ráadásul egészen biztosan maradtak még hibák az oldalon, kérlek, ha találtok ilyet, írjátok meg valamelyik elérhetőségünkön, a Facebook-, Instagram-oldalunkon vagy emailben, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.


Tolakodó hirdetések

Az egyik komoly változás, hogy a technikai megújulással párhuzamosan igyekeztem visszaszorítani a reklámok megjelenését az oldalon. (Nem a támogatóink logóira, egyesületi címereire gondolok, azoknak mindig itt lesz a helyük!) A legtöbb panaszt a minden irányból felugró hirdetésekre kaptam az elmúlt hónapokban, az ismert techóriás valóban egyre tolakodóbban tolta elénk ezeket, ugyanakkor az oldal működtetésének egyik jelentős bevételi forrását éppen ez jelenti. Én lennék a legboldogabb, ha teljesen megszüntethetném a külsős reklámok megjelenítését a Judoinfo oldalán. Egyelőre maradnak, de az új beállításokkal bízom benne, hogy sokkal elfogadhatóbb mértékben lesznek jelen az életünkben.


A reklámügyön túl

Ehhez a reklámügyhöz mindenképpen fontos hozzátenni, hogy a működtetés hátterének döntő részét támogatóink biztosítják, a Magyar Judo Szövetség, regionális szövetségek, egyesületek, szakosztályok, a judóhoz kapcsolódó cégek, szülők, szurkolók adták és adják össze, vannak közöttük olyanok is, akik a kezdetektől a Judoinfo mellett álltak! Remélem, valamennyien ugyanolyan büszkék az együtt elért eredményeinkre, mint én, remélem, aki támogatja a judo hírportáljának működését, az mindig úgy fogja érezni, jó helyre segített.


Hurrá, 2024!

Visszatérve bejegyzésem fő témájához: túl vagyunk a motorcserén, most már a ránk váró feladatokra lehet és kell összpontosítani. Jön az olimpiai kvalifikációs sorozat hajrája, lesz az idén Európa-bajnokság, világbajnokság, olimpia, nem beszélve a korosztályos világversenyekről, a nemzetközi tornákról, a hazai eseményekről, bajnokságokról, kupákról, a kid katák korosztályától kezdve egészen az örökifjú veteránok viadalaiig, ezekről mind be akarunk és be fogunk számolni.

El kell mondanom, hogy életemben egyetlen oktatási intézményben, egyetlen munkahelyen sem töltöttem el annyi időt egyszerre, mint a JUDO és a Judoinfo bűvöletében, semmit sem szerettem annyira, mint ezt a küldetést.

Szóval, folytatás következik!

Üdvözlettel,
Gombkötő Roland
szerkesztő


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024)