Az elmúlt évekhez képest kicsit gyengébben sikerült az esztendő juniorjaink számára, de Sáfrány Péter korosztályos világbajnoki ezüstérme kiemelkedő sikert jelentett. Ő a második, Keller Rebeka a negyedik helyen zárt a világranglistán.




Sáfrány Péter (balról) a vb után a világranglistán is második lett


Az Ecuadorban megrendezett junior-világbajnokságon a hosszú kihagyás után visszatérő címvédő, Sáfrány Péter újra ragyogóan teljesített, ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel. A magyarok közül Keller Rebeka (52 kg) és Szegedi Dániel (73 kg) az ötödik, Kőszegi Rebeka (48 kg) és Gombás Bálint (66 kg) pedig a hetedik helyen zárt.

2021 végén egy nagy generáció vett búcsút a junior korcsoporttól, így számíthattunk rá, hogy némi visszaesés vár majd ránk, mégis hideg zuhanyként hatott, hogy a korosztályos Európa-bajnokságon nem sikerült érmet szereznie a magyar válogatottnak. Prágában Szegedi Dániel (57 kg), Adorjáni Gergely (57 kg) és Sáfrány Péter (90 kg) egyaránt az ötödik helyig jutott.

A tavalyi Európa-kupa sorozatban négy aranyérmet gyűjtöttek be a mieink: Keller Rebeka Pakson és Lignanóban, Gombás Bálint és Adorjáni Gergely pedig Banja Lukában állhatott fel a dobogó legfelső fokára.




Keller Rebeka (balról a második) két Európa-kupát is nyert 2022-ben


Magyar juniorok a Top50-ben

2. Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC)
4. Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya)
9. Gombás Bálint (66 kg, Győri AC)
10. Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE)
12. Kőszegi Rebeka Rita (48 kg, BHSE)
13. Szegedi Dániel (73 kg, Budaörsi SC)
24. Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC)
32. Farkas Bence (60 kg, MTK Budapest)
44. Demeter Marcell (81 kg, MTK Budapest)
45. Sági Nikolett (78 kg, KSI SE)
46. Kriza Anna (63 kg, Miskolci VSC)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Emanuele Di Feliciantonio
EJU, Gabi Juan)