Szombaton a franciaországi Mulhouse lesz a házigazdája a harmadik vegyes csapat Európa-bajnokságnak, amelyen hat fős fiatal válogatott képviseli a magyar színeket.
ÉLŐ




Bronzérmes csapatunk a 2017-es csapat Európa-bajnokságon, a férfiak küzdelmeiben


Franciaországban rendezik meg a már olimpiai programban is szereplő vegyes csapatverseny idei Európa-bajnokságát, a versenyszám 2019-es kontinensbajnoki bemutatkozása óta tavaly Oroszországban tudtak Eb-t rendezni a vegyes csapatok számára.

Az eseményre előzetesen tizennégy ország nevezett (a házigazda Franciaország mellett Ausztria, Bulgária, Csehország, Grúzia, Hollandia, Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Szlovénia, Törökország és Ukrajna), köztük lesz Magyarország csapata is. A színeinket ezúttal hat fiatal képviseli, Tóth Botond (73 kg, MTK Budapest), Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC), Dobos Levente (+90 kg, Ledényi JI), Kovács Kitti (57 kg, BHSE), Gercsák Szabina (70 kg, DVTK) és Czerlau Jennifer (+70 kg, Miskolci VSC) személyében. A viadalra meghívást kapott nemzetközi bírónk, Gosztonyi Balázs is.

A vegyes csapat Eb-k rövidke történetében a mieink egyszer szerepeltek, a 2019-es minszki Európa Játékokon szoros mérkőzésen alulmaradtak a házigazda Fehéroroszország együttese ellen és helyezetlenül zártak, tavaly pedig sérülés és betegségek miatt az utolsó pillanatban léptek vissza a küzdelmektől. Az utolsó férfi csapat Európa-bajnokságról viszont szép emlékünk van: 2017-ben Varsóban remekeltek a mieink, a magyar válogatott bravúros teljesítménnyel bronzérmet szerzett.


A program

2022. november 12., szombat
10:00:
Selejtezők
15:30: Megnyitó ünnepség
16:00: Bronzmérkőzések, döntő



A 2021-es vegyes csapat Eb végeredménye
1. Grúzia
2. Hollandia
3. Oroszország
3. Törökország


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)