Kényszerűségből egy helyen megváltozott a magyar válogatott névsora: a június hatodikán rajtoló judo világbajnokság egyéni küzdelmeiben tizennyolc magyar sportoló vesz részt a Papp László Sportarénában.




Nagy visszatérésre készült a négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Mészáros Anett, a Szatymazi SE judósa hat esztendő után lépett volna újra tatamira világbajnokságon. Sajnos a harminchárom esztendős klasszisnak a felkészülését gerincsérv miatt be kellett fejeznie, időközben már meg is operálták.

A kényszerűségből megüresedett helyen egy ifjú tehetség kap nagy lehetőséget: a mindössze tizenhat esztendős ifjúsági világbajnok, Mamira Luca került be a csapatba, a Toto Sport SE fiatalja a világbajnokság nyitónapján, június hatodikán léphet majd tatamira.


Érmet, érmeket remélünk

Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a csapat szereplésével kapcsolatban így fogalmazott: „Mindig optimistább vagyok, mint a szakvezetők, de úgy érzem, a válogatottunkban most is benne van két-három érem megszerzésének a lehetősége. Bízom benne, hogy a hazai pálya, a közönség jelenléte elegendő pluszt ad minden versenyzőnknek, abban is bízom, hogy az eddig megszerzett olimpiai kvótákat meg tudjuk őrizni és a számukat gyarapítani is képesek leszünk” – fogalmazott az elnök.

Nagy András sportigazgató – aki a világbajnokság után az MJSZ főtitkári teendőinek ellátását veszi át Nagy Györgytől – elmondta: a hivatalos „elvárás” egy érem és egy pontszerző helyezés megszerzése, de nagyon fontos lenne a sportág számára „legalább az az egy”, hiszen a mieinknek – bár többször is nagyon közel jártak hozzá – Tóth Krisztián 2014-es ezüstérme óta nem sikerült a dobogóra kerülni.




Az ifjúsági világbajnok Mamira Luca kap lehetőséget a vb-n


A MAGYAR VB-CSAPAT

FÉRFIAK
73 KG:
Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Szabó Frigyes (UTE)
81 KG: Ungvári Attila (Ceglédi VSE), Tóth Benedek (MTK Budapest)
90 KG: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC)
100 KG: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 KG: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
Tartalék: Gőz Roland (90 kg, MTK Budapest), Ohát Zalán (100 kg, Budaörsi SC), Vida András (60 kg, Győri AC), Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK)

NŐK
48 KG:
Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), Mamira Luca (48 kg, Toto Sport)
52 KG: Pupp Réka (Atomerőmű SE)
57 KG: Karakas Hedvig (BHSE), Kármán Andrea (UTE)
63 KG: Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE), Varga Brigitta (KSI SE)
70 KG: Gercsák Szabina (DVTK)
+78 KG: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)


Az egyéni küzdelmek mellett természetesen a mieink terveznek az olimpiai programban is szereplő csapatversennyel is, amelyre a világbajnokság zárónapján, június 13-án kerül majd sor. A mieinkhez erre a napra tartalékként lett jelölve Ócsai Sándor (73 kg, Ceglédi VSE) és Kovács Kitti (57 kg, BHSE).


A VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAMJA

2021. június 6., vasárnap: Férfi 60 és női 48 kg
2021. június 7., hétfő: Férfi 66 és női 52 kg
2021. június 8., kedd: Férfi 73 és női 57 kg
2021. június 9., szerda: Férfi 81 és női 63 kg
2021. június 10., csütörtök: Férfi 90 és női 70 kg
2021. június 11., péntek: Férfi 100 és női 78 kg
2021. június 12., szombat: Férfi +100 és női +78 kg
2021. június 13., vasárnap: Vegyes csapatverseny
A selejtezők minden nap 10, az érmes mérkőzések 17 órakor rajtolnak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Gombkötő Roland
Fotó: Soós Bertalan)