Tizenöt évvel ezelőtt ezen a napon, 2006. május 18-án jelent meg az első cikkecske a Judoinfo.hu oldalán. Tulajdonképpen azért vágtunk bele, hogy eljussunk idáig, de ki gondolta volna!?



Az első kis írás egy szarajevói nemzetközi versenyről szólt, amelyen némi meglepetésre három aranyérmet is begyűjtött az iráni válogatott. Magyarok nem vettek részt ezen a tornán, de a tudósítások között mégis ott volt a helye. Hiszen azzal a céllal hoztuk létre ezt a portált, hogy megpróbáljon minden fontos információt összegyűjteni egy felületre, egy olyan oldalra, amely mértékadóvá válik a sportágban.

A világháló akkor kapcsolt éppen második fokozatra, még nem voltak igazi közösségi oldalak, s még csak keveset tudtunk a digitális forradalom hatásairól. A judosportnak itthon alig volt médiamegjelenése, nem volt olyan eszköz, médium, amelyen a sportág kedvelői információkhoz juthattak volna, de olyan kezdeményezés sem, amely a média felé jobban meg tudta volna jeleníteni a magyar judót.

Meggyőződésünk volt, hogy a Judoinfo képes lehet betölteni ezt az űrt. Óriási lelkesedéssel vetettük magunkat a munkába, s épp úgy igazi mérföldkőnek éreztük, amikor az MTI először hivatkozott forrásként a Judoinfóra, mint amikor minket kerestek apukák, anyukák azzal, hová mehetne judózni a csemetéjük.




Az a bizonyos első cikkecske


A lelkesedésünk gyermekien naív elképzelésekkel is párosult, úgy terveztük, hogy a kivívott „népszerűséget”, a judo „márkához” igazi érzelmekkel kötődő napi két-háromezer egyedi látogatót majd be tudjuk váltani piaci szereplőkkel való együttműködésekre, lesz majd szponzor, szőlő, lágy kenyér.

Úgyhogy megannyi próbálkozást követően, 2008-ban, néhány héttel az úgy várt pekingi olimpia után le is húztuk a rolót. Elfogytak a tartalékok, erősen megroggyant a hit. Vajon tényleg valami értékeset csinálunk, vagy ezt csak mi gondoljuk így?

Aztán megjelentek maguk a judósok. Klubok, regionális szövetségek, judós érzelmű cégek, edzők, versenyzők, hozzátartozók. Összefogtak és segítettek. Azt mondták, kell nekik, amit csinálunk. És a kezünket azóta sem engedték el, a legnehezebb időkben sem.

Nem könnyű a bizalmat elnyerni. És még nehezebb azt fenntartani. A Judoinfónak minden napján rá kell szolgálnia erre a bizalomra. Igyekszünk ennek szellemében folytatni.

Köszönjük nektek, elrepült veletek ez a másfél évtized!

Gombkötő Roland
Judoinfo.hu
szerkesztő


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021)