Jól kezdte a magyar csapat a Porecben zajló junior Európa-bajnokságot: az első versenynapon Szegedi Dániel bronzérmet szerzett, Kriza Anna és Kármán Andrea az ötödik, Szeredás Botond pedig a hetedik helyen végzett.
ÉLŐ EREDMÉNYEK   JUDO TV




Szegedi Dániel megszerezte magának az Európa-bajnoki bronzérmet


Az éppen a nyitónapon tizennyolc esztendős Szegedi Dániel szerepelt a legjobban a mieink közül szerdán: a Ceglédi VSE 66 kilogrammos reménysége horvát és török judóst győzött le ipponnal a negyeddöntőbe jutásig, ott azonban nem bírt a klsőbbi aranyérmes orosz Nagucsevvel. A vigaszágon aztán már ismét a ceglédi judós akarata érvényesült, a moldovai Latisevet aranypontos küzdelemben győzte le, a bronzmeccsen pedig ipponnal nyert a holland Verhorstert ellen. Ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét, a dobogó harmadik fokára állhatott fel.




Ugyanebben a súlycsoportban remekül kezdett Szeredás Botond. A Nippon Sport JC judósa ciprusi és portugál ellenfelét legyőzve jutott el a negyeddöntőig, ott azonban a holland Verhorstert megállította, s a vigaszágon az észt Lipard ellen sem sikerült a továbbjutást kiharcolni, így Szeredás Botond a hetedik helyen végzett.

A hölgyeknél az 52 kilogrammosok között indult az ifjúsági világbajnoki bronzérmes Kriza Anna. A Miskolci VSC még csak tizenhét esztendős versenyzője román és portugál skalpot begyűjtve jutott el a negyeddöntőig, ahol intésekkel maradt alul holland riválisával szemben. A vigaszágon szép győzelemmel sikerült javítani, az orosz Mazitova ellen Kriza Anna ipponnal nyert. A bronzéremért a hazaiak favoritja, Puljiz hajrázott jobban, vazarival nyert, Kriza Anna pedig az ötödik helyen végzett.




Kriza Anna (jobbról) tizenhét évesen küzdhetett a bronzéremért


Az 57 kilogrammban a húsz esztendős Kármán Andrea járt be hasonló utat: az UTE judósa portugál riválisát hosszabbításban legyőzve lett negyeddöntős, ott azonban nem bírt az orosz Jelkinával. A vigaszágon egy újabb hosszabbításos győzelem következett az ukrán Csizevszka ellen, a bronzmérkőzésen viszont nem volt ellenszere a török Yildiz ellen, így az ötödik helyen zárt a junior Európa-bajnokságot.

A 48 kilogrammosok küzdelmeiben az ifjúsági világbajnok Mamira Luca (Toto Sport) szoros küzdelemben, intésekkel alul maradt az orosz Vorobjevával szemben, így nem folytathatta a küzdelmeket.

A 60 kilogrammosoknál két indulónk is volt, Naji Dávidot (Kaposvári JK) az ukrán Szkripka búcsúztatta, Vida Dániel (Győri AC) egy győzelemmel és egy vereséggel a a legjobb tizenhat között fejezte be a küzdelmeket.




Kármán Andrea (fehérben) az ötödik helyen végzett Porecben


A második versenynapon, csütörtökön öt magyar judósért szoríthatunk, tatamira lép Tóth Benedek (81 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Nerpel Gergely (81 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Özbas Szofi (63 kg, Békés Megyei Kano JSE), Varga Brigitta (63 kg, KSI SE) és Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC).




Junior Európa-bajnokság, Porec

FÉRFIAK

60 KG (30 induló)
1. Ketag Basajev (orosz)
2. Oleg Verediba (ukrán)
3. Romain Valadier Picard (francia)
3. Salih Yildiz (török)
5. Emiel Jaring (holland)
5. Abu Muszlim Parcsijev (orosz)
7. Amrah Salimli (azeri)
7. Gabin Supervielle (francia)
NAJI DÁVID (Kaposvári JK) és
VIDA ANDRÁS (Győri AC) helyezetlen


66 KG (38 induló)
1. Kazbek Nagucsev (orosz)
2. Luka Kapanadze (grúz)
3. SZEGEDI DÁNIEL (Ceglédi VSE)
3. Abrek Nagucsev (orosz)
5. Viljar Lipard (észt)
5. Ivo Verhorstert (holland)
7. SZEREDÁS BOTOND (Nippon Sport JC)
7. Marc Latisev (moldovai)


NŐK

48 KG (25 induló)
1. Andrea Sztojadinov (szerb)
2. Giulia Carna (olasz)
3. Raquel Brito (portugál)
3. Tamar Malca (izraeli)
5. Erza Muminoviq (koszovói)
5. Jacqueline Springer (osztrák)
7. Anasztaszija Balaban (bolgár)
7. Mireia Rodriguez (spanyol)
MAMIRA LUCA (Toto Sport) helyezetlen

52 KG (22 induló)
1. Faiza Mokdar (francia)
2. Naomi van Krevel (holland)
3. Sofia Asvesta (ciprusi)
3. Ana Viktorija Puljiz (horvát)
5. KRIZA ANNA (Miskolci VSC)
5. Aleksandra Janeczko (lengyel)
7. Marta Kuras (lengyel)
7. Ajelina Mazitova (orosz)

57 KG (29 induló)
1. Marica Perisics (szerb)
2. Ophelie Vellozzi (francia)
3. Veronica Toniolo (olasz)
3. Ozlem Yildiz (török)
5. KÁRMÁN ANDREA (UTE)
5. Natalja Jelkina (orosz)
7. Anasztaszija Csizevszka (ukrán)
7. Zuzanna Logozna (lengyel)

A magyarok eredményei
FÉRFIAK
60 KG. 1. forduló:
Naji Dávid–Vitalij Szkripka (ukrán) 0–7; Vida András–Daniel Leutgeb (osztrák) 7–0. 2. forduló: Vida András–Salih Yildiz (török) 0–7
66 KG. 1. forduló: Szeredás Botond és Szegedi Dániel erőnyerő. 2. forduló: Szeredás Botond–Luka Lukasz (ciprusi) 10–0; Szegedi Dániel–Lovre Vidakovic (horvát) 10–0. 3. forduló: Szeredás Botond–Andre Cravo (portugál) 10–0; Szegedi Dániel–Muhammed Demirel (török) 10–0. Negyeddöntő: Szeredás Botond–Ivo Verhorstert (holland) 0–10; Szegedi Dániel–Kazbek Nagucsev (orosz) 0–10. A vigaszágon: Szeredás Botond–Viljar Lipard (észt) 0–10; Szegedi Dániel–Mark Latisev (moldovai) aranyponttal 7–0. A 3. helyért: Szegedi Dániel–Ivo Verhorstert (holland) 10–0
NŐK
48 KG. 1. forduló:
Mamira Luca–Marina Vorobjeva (orosz) aranyponttal, intéssel 0–10
52 KG. 1. forduló: Kriza Anna–Alexandra Pasca (román) 7–0. 2. forduló: Kriza Anna–Teresa Santos (portugál) 7–0. Negyeddöntő: Kriza Anna–Naomi van Krevel (holland) intéssel 0–10. A vigaszágon: Kriza Anna–Ajelina Mazitova (orosz) 10–0. A 3. helyért: Kriza Anna–Ana Viktorija Puljiz (horvát) 0–7
57 KG. 1. forduló: Kármán Andrea erőnyerő. 2. forduló: Kármán Andrea–Beatriz Barata (portugál) aranyponttal, intéssel 10–0. Negyeddöntő: Kármán Andrea–Natalja Jelkina (orosz) 0–10. A vigaszágon: Kármán Andrea–Anasztaszija Csizevszka (ukrán) aranyponttal, intéssel 10–0. A 3. helyért: Kármán Andrea–Ozlem Yildiz (török) 0–10

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Anna Zelonija
)