Zöld utat kapott a World Judo Tour újraindulása: az olimpiai kvalifikációs sorozat október 23-án a budapesti Grand Slam-viadallal folytatódik, a Papp László Budapest Sportarénába várjuk a világ legjobbjait!



„Néhány hete a Nemzetközi Judo Szövetség bejelentette a World Judo Tour közelgő visszatérését, amely a koronavírus-járványhoz kapcsolódó globális egészségügyi válság kezdete óta holtponton áll. Örömmel jelenthetjük be a magyar Grand Slam megrendezését, amelyre október 23. és 25. kerül sor Magyarország gyönyörű fővárosában, Budapesten” – írja az IJF kedd esti közleményében.

„Ez egy történelmi pillanat a judo és a sport számára. Örömmel várjuk a Grand Slam megszervezését az IJF előírásaival összhangban és a globális egészségügyi és biztonsági intézkedések szigorú betartásával. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az erőfeszítésekért, ebben a mindenki számára nehéz időszakban. Alkalmazkodnunk kell a járványhoz, és mi a legjobb mód ennek bizonyítására, mint a szeretett judoversenyünk visszatérése. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a sportolók megmutathassák magukat és folytathassák sporttevékenységüket” – írta Marius L. Vizer, az IJF elnöke.

A Grand Slam megrendezésének megerősítését követően a reakciókra nem kellett sokáig várnunk.

„Mindig készen állok, ma, holnap, a jövő hónapban vagy jövőre. A munkám nemcsak a versenyek előtt, hanem minden nap elvégzem. Készen állok Budapestre és a következő versenyekre is” – nyilatkozta az olaszok riói olimpiai bajnoka, Fabio Basile.

„Nagyon örülök, hogy a karantén után végre megrendezik az első Grand Slamet. Alig várom, hogy újra átéljem a verseny előtti izgalmakat és újra érezzem a küzdelmek adrenalinját” – mondta a spanyol világbajnok, Nikoloz Sherazadishvili.

„Nagyon jó, hogy hamarosan visszatérhetünk a versenyjudóhoz, hosszú idő telt el. Izgatott vagyok, hogy újra tatamira léphetek! Még mindig aggódok a vírus miatt, de biztos vagyok benne, hogy mindannyian be fogjuk tartani az előírásokat, meg kell tanulnunk alkalmazkodni. Tudom, hogy az IJF mindent megtesz annak érdekében, hogy mindannyian biztonságban legyünk, miközben végre újra sportolhatunk” – vélekedett a Trinidad és Tobagói Gabriella Wood.

„A versenyre való visszatérés gondolata hihetetlen izgalommal tölt el. Az újabb utazás, a judocsaláddal való találkozás és a jövő évi olimpiai játékok érdekében folytatott küzdelem, ezek a dolgok motiváltak bennünket fél évnyi bizonytalanság után. Alig várom, hogy visszatérhessek a versenyre!” – vélekedett az ausztrál Nathan Katz.

„A helyzet kezdetétől fogva egy érzelmi hullámvasút volt. A félelemtől és szorongástól kezdve a bizonytalanságig, de most végre van néhány nagyszerű és izgalmas hír! Néhány hónapos elszigeteltség után örömmel megyünk vissza oda, ahová tartozunk” – így a török Mikail Zgank.

„Nagyszerű, hogy visszatérnek a versenyek, és újra sportolónak érezhetjük magunkat! Izgalmas, hogy végre van mire várnunk” – ujjongott a brit Chelsie Giles.

A budapesti Grand Slam-viadalra szerda délutánig 81 ország 657 judósa adta le a nevezését!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF)