A Nemzetközi Judo Szövetség kedden közleményben jelentette be, hogy elmarad a tokiói Grand Slam-torna, de továbbra is azzal terveznek, hogy Budapesten indulhat újra a judoélet – a kormány döntésére várnak.




Marius Vizer és csapata a biztonságot tartja szem előtt


Ahogyan azt a Kyodo japán hírügynökség már a hétvégén megszellőztette, a jövő évi olimpia házigazdája, Tokió úgy állapodott meg az IJF-fel, hogy a járvány miatt decemberben nem rendezik meg a tervezett Grand Slam-viadalt.

Ugyanakkor a képbe került a zágrábi Grand Prix-viadal, amelyet a Horvát Judo Szövetséggel karöltve hívna életre az IJF október végén.

Továbbra is úgy készül a judovilág, hogy október 23-án Budapesten indul újra a sportág nemzetközi versenysorozata, méghozzá Grand Slam-tornával, amelynek korábban még nem adhatott otthont Magyarország. Információink szerint már el is készült az esemény versenykiírása (mi több, már tizenöt ország judósai elküldték a nevezésüket), de az IJF október elejére halaszotta a hivatalos bejelentést. A közleményben jelzik: a magyar kormány döntésétől függ, hogy az egész judovilág által várt olimpiai kvalifikációs viadalra sor kerülhet-e.

A közlemény kitér a jövő januári World Judo Masters-re is, amelynek megrendezésére Katar vállalkozott, ez a torna a rendezők szándékai szerint meg lesz tartva.

Az IJF elnöke, Marius Vizer hozzátette: „A legfontosabb szempont a Nemzetközi Judo Szövetség számára, hogy megvédje a sportágat és a versenyzőit. Az összes érdekelt féllel együttműködve továbbra is mindent meg fogunk tenni valamennyiünk biztonságáért.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF
Fotó: MJSZ, Horváth György)