A jelenlegi egészségügyi helyzet miatt az Európai Judo Szövetség végrehajtó bizottsága és a Cseh Judo Szövetség kölcsönösen úgy döntött, hogy új időpontban, június 19. és 21. között rendezi meg az idei Európa-bajnokságot.



Az új dátumnak a Nemzetközi Judo Szövetség döntése – ami szerint egy hónappal meghosszabbítják az olimpiai kvalifikációs diőszakot – adott lehetőséget. Az EJU kiemelt eseményére az O2 Arénában kerül sor, Prágában.

„Ebben a kiszámíthatatlan időszakban a legfontosabb az, hogy mindenki számára elfogadható kompromisszumokat találjunk – mondta a döntés kapcsán Szergej Szolovejcsik, az EJU elnöke. – Európai judocsaládunk nevében szeretnék köszönetet mondani a Cseh Judo Szövetségnek és mindenkinek, aki az EJU zászlóshajójának számító rendezvényének megszervezésével és rendezésével foglalkozik intenzív erőfeszítéseikért.”

Érdekesség, hogy az Európa-bajnokságra éppen egy héttel a budapesti Grand Slam-viadalt követően kerül sor – természetesen csak akkor, ha a körülmények ezt már lehetővé teszik majd.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: EJU)