A koronavírus járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében több nemzetközi versenyt is töröltek a naptárból, elmarad a hétvégére tervezett olimpiai kvalifikációs viadal, a marokkói Grand Prix is.




Az U23-as Európa-bajnok Sipőcz Richárd (kékben) is utazott volna Rabatba


A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) tájékoztatása szerint a marokkói hatóságok döntöttek úgy, hogy a judoversenyt – több más eseménnyel együtt – el kell halasztani. Az IJF keresi a rabati viadal pótlásának lehetőségét, egyben újra megnyitotta a jövő heti jekatyerinburgi Grand Slam nevezési lehetőségét.

Rabatban tíz magyar judós lépett volna tatamira, valamennyiük számára nagyon fontos lett volna a kvalifikációs pontok gyarapítása a tokiói olimpiára.




Amikor még mindenki Marokkóba készült


A pillanatnyi állás szerint hét versenyzőnk vehetne részt a július végére tervezett ötkarikás játékokon, Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), Karakas Hedvig (57 kg, BHSE), Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya), Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE), Ungvári Attila (81 kg, Ceglédi VSE), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) és kontinentális szabadkártyával Szabó Frigyes (73 kg, UTE).

Nem a marokkói Grand Prix az egyetlen verseny, amely elmarad, az európai szövetség korábban közölte, hogy törlik a naptárból a winterthuri felnőtt Európa-kupát (március 7–8.), a coimbrai junior Európa-kupát (március 14–15.), a zágrábi ifjúsági Ek-t (március 7–8.) és a lignanói junior Ek-t (április 4–5.) is.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF
Fotó: IJF, Marina Mayorova)