Csütörtöktől szombatig tizenöt magyar indulóval Tel-Avivban rendezik meg az esztendő első olimpiai kvalifikációs versenyét, az izraeli Grand Prix-t.
ÉLŐ EREDMÉNYEK     JUDO TV




Tavaly Csernoviczki Éva (jobbról) bronzérmet nyert
az izraeli Grand Prix-viadalon


Öt kontinens nyolcvanöt országából jóval több mint ötszáz judós nevezett az év első World Judo Tour-versenyére, vagyis az olimpiai kvaifikációs sorozat hajrájának nyitányára óriási mezőnyt várnak a Földközi-tenger partjára.

Szerdán, magyar idő szerint 13 órakor tartják majd a sorsolást, csütörtökön pedig már öt judósunk tatamira is lép: az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva, az olimpiai ötödik helyezett, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes Karakas Hedvig, az U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Szabó Csaba és az Európa-kupa győztes Boros Bence személyében.



A PROGRAM

2020. január 23., csütörtök
Férfi 60
(Szabó Csaba, Budaörsi SC) és 66 kg (Boros Bence, Kaposvári JK)
Női 48 (Csernoviczki Éva, Ippon Judo Tatabánya), 52 (Pupp Réka, Atomerőmű SE) és 57 kg (Karakas Hedvig, BHSE)
9:00*: selejtezők. 16:00*: bronzmérkőzések, döntők

2020. január 24., péntek
Férfi 73
(Ungvári Miklós, Ceglédi VSE; Szabó Frigyes, UTE) és 81 kg (Ungvári Attila, Ceglédi VSE; Tóth Benedek, Rákosvidéke Hajtós DSE)
Női 63 (Özbas Szofi, Ceglédi VSE) és 70 kg (Gercsák Szabina, DVTK)
9:00*: selejtezők. 16:00*: bronzmérkőzések, döntők

2020. január 25., szombat
Férfi 90
, 100 (Cirjenics Miklós, Atomerőmű SE; Vég Zsombor, Ceglédi VSE) és +100 kg (Sipőcz Richárd, Széchenyi Egyetem SE)
Női 78 (Salánki Evelin, BHSE) és +78 kg
9:00*: selejtezők. 16:00*: bronzmérkőzések, döntők
(* magyar idő szerint)


A magyar csapatot kilenc edző kíséri el Tel-Avivba: Bíró Tamás, Braun Ákos, Csernoviczki Csaba, Flórusz János, Gyimes Nikolett, Hajtós Bertalan, Kovács Sándor, Neu Gábor és Toncs Péter, a Nemzetközi Judo Szövetség meghívására pedig Gosztonyi Balázs kap feladatot Izraelben a nemzetközi bíróink közül.

Hosszú évek után először fordul elő, hogy egyetlen magyarországi sugárzású televíziós csatorna sem számol be a World Judo Tour eseményéről, ezért azt a sportág hazai szerelmesei csak az interneten keresztül követhetik figyelemmel.




Gercsák Szabina (balról a második) U23-as Európa-bajnoki címet szerzett 2016-ban Tel-Avivban


Tel-Aviv már régóta házigazdája a judovilág eseményeinek, 1974-ben például junior és ifjúsági Európa-bajnokságnak adott otthont Izrael második legnagyobb városa, 2016-ban itt rendezték az U23-as Európa-bajnokságot (Gercsák Szabina arany-, Szabó Csaba és Pupp Réka ezüst-, Szabó Katinka pedig bronzérmet szerzett), 2018-ban pedig a felnőtt Európa-bajnokság házigazdája volt Tel-Aviv, itt nyerte meg sorozatban a tizenegyedik Eb-érmét Csernoviczki Éva.



A tavalyi izraeli Grand Prix-viadalon Csernoviczki Éva állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Karakas Hedvig pedig az ötödik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau
EJU, Carlos Ferreira)