A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elkészítette a 2019-es évzáró világranglistát, amelyen igen előkelő helyezéseket foglalnak el a magyar bírók.




Havasi Viktor (balról), Fridrich Annamária, Fridrich Katalin és Gosztonyi Balázs


A legjobban ez az esztendő Gosztonyi Balázs számára végződött, ő pillanatnyilag a legmagasabban jegyzett bírónk, a világranglista tizennegyedik helyén zárta az évet, ráadásul ő volt az egyik legfoglalkoztatottabb bíró a világon: a World Judo Tour tizenegy eseményén dolgozhatott, ezek között volt a két legfontosabb viadal, a tokiói világbajnokság és a csingtaói World Masters is.

Mindez kitűnő alapot adhat ahhoz, hogy Gosztonyi Balázs is bekerülhessen a 2020-as tokiói olimpia „bíróválogatottjába”.



A legutóbbi ötkarikás játékok, Rio de Janeiro magyar bírónője, Havasiné Fridrich Annamária is jól áll a világranglistán, a huszonhetedik helyen jegyzik, ő is tizenegy World Tour-eseményen bíráskodhatott.

Annamária férje, Havasi Viktor a világranglista következő magyarja, a harmincadik helyen áll, ebben az évben két World Tour-versenyt kapott, a budapesti és a taskenti Grand Prix-n állhatott tatamira.

A világranglista negyedik magyarja a harminchetedik helyen álló dr. Fridrich Katalin, aki az idén az ifjúsági világbajnokság mellett a Budapest Grand Prix szerepelt az IJF nagy eseményei közül.

Egészen egyedülálló, amit ez a négy magyar bíró az elmúlt években véghez vitt, csak a sportág igazi nagyhatalmai tudnak ilyen sok – és ilyen jónak értékelt – nemzetközi versenybírót felmutatni...



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Gombkötő Roland
Forrás: IJF
Fotó: MJSZ, Horváth György)