Péntektől vasárnapig Üzbegisztán fővárosában rendezik meg az IJF World Tour-sorozat következő versenyét, az olimpiai kvalifikációs taskenti Grand Prix-t. A háromnapos viadalon kilenc magyar judós lép tatamira.
ÉLŐ EREDMÉNYEK   JUDO TV




Pupp Réka a nyitónapon lép tatamira Taskentben


A „célegyenesre” fordult az olimpiai kvalifikációs hajsza, ezt jelzi az is, hogy a taskenti tornára előzetesen hetvenhárom ország 467 judósa nevezett!

A magyar színeket Boros Bence (66 kg, Kaposvári JK), Szabó Frigyes (73 kg, UTE), Ungvári Miklós (73 kg, Ceglédi VSE), Ungvári Attila (81 kg, Ceglédi VSE), Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE), Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), Karakas Hedvig (57 kg, BHSE) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC) képviseli, nemzetközi bíróink közül ezúttal Havasi Viktort jelölte a Nemzetközi Judo Szövetség.

Az edzők közül Toncs Péter női szövetségi kapitány, továbbá Braun Ákos, Gyimes Nikolett, Mester Dániel és Radics Attila utazik a csapattal Üzbegisztánba.



Szeretjük Taskentet

A mieink 2011-ben már szerepeltek a taskenti olimpiai kvalifikációs Világkupán, akkor Karakas Hedvig bronzérmet szerzett, Farkas Bálint pedig az ötödik helyen végzett. 2014-ben Bor Barna bronzérme mellett Krizsán Szabolcs hetedik helyezést ért el, 2015-ben Csoknyai László és Szabó Franciska is bronzéremnek örülhetett, 2016-ban egyetlen indulónk, Joó Abigél győzni tudott az üzbég fővárosban.

2017-ben három versenyzőt indítottunk, közülük Csernoviczki Éva és Gercsák Szabina is fel tudott állni a Grand Prix-dobogó harmadik fokára. Tavaly is kijött a mieinknek a lépés Üzbegisztánban: a hat fős magyar küldöttségből Csernoviczki Éva és Tóth Krisztián ezüst-, Gercsák Szabina bronzérmet szerzett, Pupp Réka és Ungvári Attila pedig az ötödik helyen zárta az olimpiai kvalifikációs versenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Marina Mayorova)