Csaknem egy évtized után állhatott ismét az Európa-bajnoki dobogóra a 81 kilogrammosok között versenyző Ungvári Attila. A ceglédi sportoló a minszki Európa Játékok bronzmérkőzésén a világbajnok Wieczerzak ellen szerezte meg a harmadik helyet.




Ungvári Attila (kékben) másodszor nyert Eb-bronzérmet


A judósok számára szombaton kezdődött az Európai Játékok, amely egyben a sportág Európa-bajnoksága is. A minszki Csizsovka Arénában az első magyaroktól nem láthattunk érvényes akciót. A sort az 52 kilogrammban szereplő Szabó Katinka kezdte, akinek nem ment végig a mérkőzése, mert ellenfele, a norvég Madelene Rubinstein két és fél perc alatt begyűjtötte a harmadik intését, a BHSE versenyzője végig irányított, jóval aktívabb volt, és megérdemelten jutott a tizenhat közé. A folytatás sajnos nem hozott sikert: Szabó Katinkát a tizenhat között megállította a lengyel Agota Perenc. A kiegyenlített küzdelem aranyponttal dőlt el, a lengyel judoka vazarit érően dobta el Szabó Katinkát.

A program elején szereplő másik két magyar egyaránt aranyponttal kapott ki, ezzel egyben el is búcsúzott a versenytől. A 60 kilogrammos Szabó Csaba (Kecskeméti JC) „belenézett” egy ipponba a cseh David Pulkrabek ellen, amíg az 52 kilogrammos Pupp Réka (Atomerőmű SE) harmadik intéssel kapott ki a svájci Fabienne Kochertől, amiután mintegy öt percen át állt az amúgy is több mint nyolc percig tartó mérkőzése.




Szabó Csaba (fehérben) nem tudott túljárni a cseh Pulkrabek eszén


A magyar judoválogatott egyébként teljes létszámban kivonult a csarnokba, a versenyzők a lelátóról szurkoltak a szombaton tatamira lépő társaiknak. Csernoviczki Éva nem törte meg a jeget 48 kilogrammban, de magabiztosan irányította az izraeli Shira Rishoni elleni párharcot, s ellenfele gyorsan össze is szedte a harmadik intését.

A kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Évára rendkívül nehéz feladat várt a nyolc közé jutásért, minden idők legfiatalabb világbajnokával, Darja Bilodiddal került szembe. Az ukrán egy vazarival előnybe került, így a tatabányai sportolónak muszáj volt kezdeményeznie. Az egyik próbálkozásánál azonban ez ellenfele megelőzte, és átfordította, így véget ért a mérkőzés. Csernoviczki Éva könnyek között ment be az öltözőbe, majd némiképp nyugodtabban tért vissza onnan.

„Ugyan kevésen múlt, de nem voltam kiemelt, így rendkívül nehéz sorsolást kaptam, nagyon korán összekerültem az ukrán lánnyal – mondta Csenoviczki Éva. – Nagyon csalódott vagyok, mert jó erőben és formában éreztem magamat, és úgy gondolom, ezen az ellenfélen kívül bárkit meg tudtam volna verni, sajnálom, hogy ezt nem volt lehetőségem megmutatni.”




Csernoviczki Éva (kékben) parádés sorozatát a világbajnok Bilodid szakította meg


Csernoviczki Éva számára egy káprázatos sorozat ért most véget: sorozatban tizenegy Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogóra, ez igazi kuriózum, nem csak a judosportban…

Gorjánácz Zsolt szereplése két percig sem tartott Minszkben, az olasz Matteo Medves előbb vazari értékű dobást mutatott be, majd leszorította a BHSE 66 kilogrammos judósát, így ipponnal győzött, Gorjánácz Zsolt pedig az első körben, a legjobb harminckettő között búcsúzott.

A napot így már csak Karakas Hedvig menthette volna meg magyar szempontból, akinek elég sokat kellett várnia, amíg a nyolc közé jutásért végre tatamira léphetett a német Sappho Coban ellen. A küzdelemben a BHSE versenyzője dominált, de mindössze öt másodperccel a vége előtt a német eldobta, a javításra pedig esély sem maradt. Így aztán mind a hat magyar judós helyezetlenül zárt az Eb első napján.

„Azt éreztem, hogy én irányítok végig, de sajnos ilyen a judo, ráléptem egy dobásra, és esélyem sem maradt a javításra – mondta Karakas Hedvig. – Nem gondolom, hogy ezen a mérkőzésen el kellett volna buknom, nem ezt vártam magamtól és mások sem tőlem. Jó formában voltam, sok mindent beletettem a felkészülésbe, de most semmit sem tudtam kivenni. Ugyan nem ez volt karrierem legfontosabb állomása, mégis bosszús vagyok, mert érmet szerettem volna nyerni. De igyekszem elengedni ezt az érzést, és a csapatversenyben javítani.”




Pupp Rékának (kékben) nem hozott szerencsét Minszk


Amire az egész első nap hiába vártunk a Csizsovka Arénában, az a második nap első magyar első érdekeltségű mérkőzésén rögtön bekövetkezett. A 73 kilogrammos Rajkai Róbert érvényes akciót hajtott végre, a vazari értékű dobással pedig meg is nyerte a moldovai Nicon Zaborosciuc ellen mérkőzést. A Százhalombatta magabiztosan kezdő sportolója a legjobb harminckettő közé jutott, ahol a török Vedat Albayrak várt rá. A tavaly világbajnoki bronzérmet nyert judós nagy világvándor, a Vano Revazisvilire keresztelt sportoló Grúziában született, a riói olimpián görög színekben indult Roman Musztopulosz néven, most pedig éppen törökké lett, ehhez pedig új név is dukált.

A tizenkilenc éves Rajkai Róbert ismét vagányan beleállt a küzdelembe, el is dobta ellenfelét, aki azonban rögtön kontrázott, és leszorította a százhalombattai sportolót, aki így a harminckettő között búcsúzott, de stílusával üde színfoltja volt a magyar csapatnak.

„Nem lehetek elégedetlen, hatalmas szó, hogy egyáltalán itt lehetek – mondta Rajkai Róbert. – Az egyik legnagyobb erősségem, hogy szabadstílusban judózom, mindenbe belemegyek, amit jónak látok, ezért is tudtam kettőt dobni. A második mérkőzésen kijött, hogy még hatalmas erőkülönbség van a vén rókák és köztem, de igyekszem ezt eltüntetni. A rutin is az ellenfelem mellett szólt, és nem tudtam mit tenni az ellen, amilyen erővel a földhöz tapasztott.”




Özbas Szofi szereplése nem tartott sokáig Minszkben. A 63 kilogrammban induló ifjúsági olimpiai bajnok, mindössze tizenhét éves judós első felnőtt Európa-bajnokságán nehéz ellenfelet kapott, nem is bírt a nála egy fejjel magasabb és két évvel idősebb szerb Anja Obradoviccsal. Az ellenfél mindössze egy perc tizenhét másodperc alatt elért egy vazarit, majd ipponnal vetett véget a mérkőzésnek, a magyar versenyző így a harminckettő között fejezte be a szereplését.

Ha Özbas Szofi nehéz ellenfelet kapott, mit mondjunk a 73 kilogrammos Ungvári Miklósról!? A magyar csapat zászlóvivője a legjobb harminckettő között az azeriek világbajnoki bronzérmesével, a nálánál tizenhét évvel fiatalabb Hidajat Hejdarovval került szembe. Kiegyenlített küzdelem folyt a tatamin, a harcos Ungvári Miklóst kétszer is intették, némiképp szigorúan. Már úgy tűnt, aranypontig megy a küzdelem, amikor Hejdarov átfordította a ceglédi judóst, az akciót pedig vazarinak ítélték meg. Olimpiai ezüstérmesünk utólag bosszúsan vitatta az ítéletet, szerinte kifordult a dobásból, de a vereségen és a harminckettő közötti búcsún ez sajnos nem változtatott.

A fiatalabb Ungvári, a 81 kilogrammos Attila ugyanakkor magabiztos győzelemmel kezdett, a svéd Victor Bush gyakorlatilag meneküléssel töltötte az idejét, így három intéssel, szűk két és fél perc alatt véget ért a mérkőzés. Ungvári Attilára a tizenhat közé jutásért belga Sami Chouchi várt.

Utolsóként a 73 kilogrammos Szabó Frigyes mutatkozott be vasárnap Minszkben, aki csatlakozott Ungvári Attilához a harminckettő között: nagy küzdelemben, vazari értékű akcióval legyőzte a lengyel Wiktor Mrowczynskit, és készülhetett a svéd Tommy Macias ellen mérkőzésre. A minszki Európai Játékok, egyben Európa-bajnokság nyolcaddöntője nagy és eleinte kiegyenlített küzdelmet hozott, majd Szabó Frigyesnek minden erejére szüksége volt, hogy menekülni tudjon egy földharc végén. A szabadulás rengeteget kivett belőle, amit ki is használt a svéd, és egy vazarival előnyben került. A hátralévő időben taktikusan őrizte az előnyét, és minden energiáját Szabó Frigyes kísérleteinek elhárításával töltötte – sikerrel, így az UTE judósa a tizenhat között búcsúzott.

Ungvári Attila azonban bejutott a nyolc közé, még ha túlórára is kényszerült. Sokáig úgy tűnt, vezetést szerzett egy vazari értékű akcióval a belga Chouchi ellen, de végül törölték a táblán lévő pontot. Így aztán végigment a négy perc, és jöhetett az aranypontig tartó küzdelem. Amikor Ungvári Attilát másodszor is megintették, kicsit összevontuk a szemöldökünket, de jött az újabb vazari a magyar judóstól, és ezt már visszavonhatatlanul megadták.

A ceglédi versenyző a negyeddöntőben a holland Frank de Wittel csapott össze, akivel eddig négyszer találkozott a pályafutása során. Mindegyikük kétszer-kétszer nyert, felváltva, a sorrend alapján most a magyar versenyző győzelmének kellett volna következnie. És következett is!




A nyolcaddöntőhöz hasonlóan ez a mérkőzés is elment az aranypontig. A végig aktívabbnak tűnő és jobb erőben lévő magyar versenyző csak azért bosszankodhatott, mert kétszer is megintették, amíg ellenfele büntetlenül csinálhatott bármit. A ráadásban egyre jobban érvényesült Ungvári Attila fizikai fölénye, ráadásul végre a holland is kapott egy intést. Negyven másodperc után aztán a ceglédi judós beültette a hintába ellenfelét, a mozdulatsor vége egy gyönyörű, elődöntőt érő ippon lett!

„Sima volt” – hangzott el a lelátón Nagy András szakágvezető humoros értékelése. Nos, ha sima nem is volt, de azért elég meggyőző. Az elődöntőben a bolgár Ivajlo Ivanov következett, akivel Ungvári Attila még sohasem találkozott a tatamin, az mindenesetre intő jel lehetett, hogy a bolgár az idén egy-egy aranyat és ezüstöt nyert Grand Prix-versenyen, a bakui Grand Slam-versenyen pedig ugyancsak másodikként zárt.

A mérkőzés egyetlen értékelhető akciót hozott, azt pedig nem a becsülettel küzdő és mindent megpróbáló magyar versenyző érte el, így a kontratámadásból született vazari döntőbe jutást ért a bolgárnak. A hosszú sérülés után visszatérő Ungvári Attila így a bronzéremért küzdhet, ellenfele a németek világbajnoka, Alexander Wieczerzak volt, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A minszki csatában a ceglédi judósnak sikerült a visszavágás, és hosszabbítás után, vazarival legyőzte riválisát. A mérkőzést itt megtekinthetik: KLIKK IDE!




Ungvári Attila szerezte meg a magyar cselgáncssport 47. Eb-bronzát, amely egyben a magyar küldöttség első medálja a fehérorosz fővárosban. A magyar judós korábban egyszer állhatott Európa-bajnoki dobogón, még 2010-ben, Bécsben lett harmadik. Minszkben megismételte pályafutása eddigi legjobbját… Bíró Tamás és Mester Dániel tanítványa
 kilenc év után állt újra Európa-bajnoki dobogón, ráadásul olyan súlyos térdsérülésből jött vissza, ami akár a pályafutása végét is jelenhette volna. Így érthető módon fülig érő szájjal vette át az érmét.

„Azt gondolom, tökéletes napot zártam, az elődöntőtől eltekintve – nyilatkozta Lakner Gábornak, a Nemzeti Sport tudósítójának. – Nem érzem magamat vesztesnek, hiszen rengeteg hullámvölgy volt a huszonkét éves pályafutásomban, és iszonyatosan boldog vagyok, hogy újra sikerült érmet nyernem az Európa-bajnokságon, ami ráadásul Európai Játékok is. Elképesztően jó a hangulat, a magyar csapat fantasztikusan szurkolt nekem egész nap, örülök, hogy kint maradtak egészen a bronzmérkőzésig. Volt néhány pillanat, amikor ők lendítettek át a holtponton. A konditeremben megszerzett erő is segített az egész nap folyamán, hat hete volt egy kisebb porcműtétem, és csak erősíteni tudtam, az viszont a jelek szerint jól sikerült. Erővel próbáltam kompenzálni a judobeli hiányosságaimat, ami működött is. Látszott a dobogón, hogy mindannyian elnyűttük magunkat, de ez az érem mindent feledtet. Most úgy néz ki, hogy minden fenékig tejfel, de azért a judo mögé is kell nézni, jövő héten már záróvizsga vár rám a TF-en, úgyhogy arra is koncentrálnom kell. Azzal együtt, hogy harmincegy évesen már a civil életemre is gondolok, szeretném kiharcolni életem első olimpiai részvételét. Ez egy kilencéves kisfiú álma, ami még nem tudott beteljesülni, de remélem, hogy jövőre ott tudok lenni Tokióban.”




Az Európa Játékok judotornájának harmadik versenynapján, hétfőn hat magyar versenyzőért szoríthatunk.


A PROGRAM

JÚNIUS 24., HÉTFŐ
Férfiak, 90 kg
 (címvédő: Mihail Igolnyikov, orosz; magyar induló: Tóth Krisztián, MTK)
Férfiak, 100 kg (címvédő: Toma Nikiforov, belga; magyar induló: Cirjenics Miklós, Atomerőmű SE; Ohát Zalán, Budaörsi SC)
Férfiak, +100 kg (címvédő: Lukas Krpálek, cseh; magyar induló: –)
Nők, 78 kg (címvédő: Madeleine Malonga, francia; magyar induló: Salánki Evelin, BHSE)
Nők, +78 kg (címvédő: Romane Dicko, fancia; magyar induló: Szigetvári Mercédesz, Mogyi-Bajai JC; Kárpáti Emese, Szatymaz)
9:30: selejtezők*
16:00: érmes mérkőzések, döntők*




Európa-bajnokság, Minszk

FÉRFIAK

60 KG (26 induló)
1. Lukumi Cskvimiani (grúz)
2. Francisco Garrigos (spanyol)
3. Amiran Papinasvili (grúz)
3. Jorre Verstraeten (belga)
5. Walide Khyar (francia)
5. Moritz Plafky (német)
7. Luka Mkheidze (francia)
7. Tornike Tsjkadoea (holland)
SZABÓ CSABA (Kecskeméti JC) helyezetlen

66 KG (33 induló)
1. Georgij Zantaraja (ukrán)
2. Matteo Medves (olasz)
3. Vaza Margvelasvili (grúz)
3. Bagrati Niniasvili (grúz)
5. Denis Vieru (moldovai)
5. Pavel Petrikov (cseh)
7. Nathon Burns (ír)
7. Dmitrij Serzsan (fehérorosz)
GORJÁNÁCZ ZSOLT (BHSE) helyezetlen

73 KG (41 induló)
1. Tommy Macias (svéd)
2. Rustam Orujov (azeri)
3. Hidayet Heydarov (azeri)
3. Georgiosz Azoidisz (görög)
5. Lasa Savdatuasvili (grúz)
5. Tohar Butbul (izraeli)
7. Ferdinand Karapetyjan (örmény)
7. Gyenyisz Jarcev (orosz)
UNGVÁRI MIKLÓS (Ceglédi VSE) és
SZABÓ FRIGYES (UTE) helyezetlen

81 KG (38 induló)
1. Matthias Casse (belga)
2. Ivajlo Ivanov (bolgár)
3. UNGVÁRI ATTILA (Ceglédi VSE)
3. Luka Maisuradze (grúz)
5. Alexander Wieczerzak (német)
5. Antonio Esposito (olasz)
7. Frank de Wit (holland)
7. Stuart McWatt (brit)
RAJKAI RÓBERT (Százhalombatta) helyezetlen


NŐK

48 KG (22 induló)
1. Darja Bilodid (ukrán)
2. Irina Dolgova (orosz)
3. Julia Figueroa (spanyol)
3. Marusa Stangar (szlovén)
5. Catarina Costa (portugál)
5. Milica Nikolics (szerb)
7. Melanie Clement (francia)
7. Laura Martinez Abelenda (spanyol)
CSERNOVICZKI ÉVA (Ippon Judo Tatabánya) helyezetlen

52 KG (27 induló)
1. Majlinda Kelmendi (koszovói)
2. Natalja Kuzutyina (orosz)
3. Chelsie Giles (brit)
3. Amandine Buchard (francia)
5. Agata Perenc (lengyel)
5. Odette Giuffrida (olasz)
7. Gultaj Mammadaliyeva (azeri)
7. Karolina Pienkowska (lengyel)
PUPP RÉKA (Atomerőmű SE) és
SZABÓ KATINKA (BHSE) helyezetlen

57 KG (28 induló)
1. Daria Mezseckaja (orosz)
2. Nora Gjakova (koszovói)
3. Telma Monteiro (portugál)
3. Pauline Starke (német)
5. Sappho Coban (német)
5. Sanne Verhagen (holland)
7. Anna Borowska (lengyel)
7. Jaione Equisoain (spanyol)
KARAKAS HEDVIG (BHSE) helyezetlen

63 KG (25 induló)
1. Clarisse Agbegnenou (francia)
2. Alice Schlesinger (brit)
3. Sanne Vermeer (holland)
3. Maria Centracchio (olasz)
5. Karolina Talach (lengyel)
5. Martyna Trajdos (német)
7. Darja Davidova (orosz)
7. Agata Ozdoba (lengyel)
ÖZBAS SZOFI (Ceglédi VSE) helyezetlen

70 KG (28 induló)
1. Margaux Pinot (francia)
2. Sanne van Dijke (holland)
3. Barbara Matic (horvát)
3. Anna Bernholm (svéd)
5. Marie Eve Gahie (francia)
5. Daria Pogorzelec (lengyel)
7. Megan Fletcher (ír)
7. Michaela Polleres (osztrák)

A magyarok eredményei
FÉRFIAK
60 KG. 1. forduló:
Szabó Csaba–David Pulkrabek (cseh) aranyponttal 0:10
66 KG. 1. forduló: Gorjánácz Zsolt erőnyerő. 2. forduló: Gorjánácz Zsolt–Matteo Medves (olasz) 0:10
73 KG. 1. forduló: Ungvári Miklós és Szabó Frigyes erőnyerő. 2. forduló: Ungvári Miklós–Hidayat Heydarov (azeri) 0:7; Szabó Frigyes–Wiktor Mrowczynski (lengyel) 7:0. 3. forduló: Szabó Frigyes–Tommy Macias (svéd) 0:7
81 KG. 1. forduló: Rajkai Róbert–Nicon Zaborosciuc (moldovai) 7:0; Ungvári Attila erőnyerő. 2. forduló: Ungvári Attila–Victor Busch (svéd) 10:0; Rajkai Róbert–Vedat Albayrak (török) 0:10. 3. forduló: Ungvári Attila–Sami Chouchi (belga) aranyponttal 7:0. Negyeddöntő: Ungvári Attila–Frank de Wit (holland) aranyponttal 10:0. Elődöntő: Ungvári Attila–Ivajlo Ivanov (bolgár) 0:7. A 3. helyért: Ungvári Attila–Alexander Wieczerzak (német) aranyponttal 7:0
NŐK
48 KG. 1. forduló:
Csernoviczki Éva–Shira Rishony (izraeli) intéssel 10:0. 2. forduló: Csernoviczki Éva–Darja Bilodid (ukrán) 0:10
52 KG. 1. forduló: Szabó Katinka–Madelene Rubinstein (norvég) intéssel 10:0; Pupp Réka–Fabianne Kocher (svájci) aranyponttal, intéssel 0:10. 2. forduló: Szabó Katinka–Agata Perenc (lengyel) aranyponttal 7:0
57 KG. 1. forduló: Karakas Hedvig erőnyerő. 2. forduló: Karakas Hedvig–Sappho Coban (német) 0:7
63 KG. 1. forduló: Özbas Szofi–Anja Obradovics (szerb) 0:10

 

A JUDO MAGYAR EURÓPA-BAJNOKI ÉRMESEI

ARANYÉRMES (17)
Tuncsik József (63 kg, 1976, Kijev)
Hajtós Bertalan (71 kg, 1986, Belgrád)
Csák József (60 kg, 1986, Belgrád)
Tolnai László (open, 1990, Frankfurt)
Nagy Zsuzsa (65 kg, 1991, Prága)
Csősz Imre (open, 1995, Birmingham)
Hajtós Bertalan (81 kg, 1998, Oviedo)
Ungvári Miklós (66 kg, 2002, Maribor)
Braun Ákos (73 kg, 2005, Rotterdam)
Hadfi Dániel (100 kg, 2007, Belgrád)
Ungvári Miklós (66 kg, 2009, Tbiliszi)
Mészáros Anett (70 kg, 2010, Bécs)
Joó Abigél (78 kg, 2010, Bécs)
Ungvári Miklós (66 kg, 2011, Isztambul)
Joó Abigél (78 kg, 2012, Cseljabinszk)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2013, Budapest)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2014, Monpellier)

EZÜSTÉRMES (30)
Szabó Ferenc (65 kg, 1977, Ludwigshafen)
Varga Imre (+95 kg, 1978, Helsinki)
Gelencsér Imre (65 kg, 1980, Bécs)
Varga Imre (+95 kg, 1980, Bécs)
Nagysolymosi Sándor (71, 1981, Debrecen)
Ozsvár András (open, 1982, Rostock)
Fogarasi Dénes (78 kg, 1984, Liege)
Hajtós Bertalan (71 kg, 1985, Hamar)
Parragh Katalin (48 kg, 1988, Pamplona)
Hajtós Bertalan (71 kg, 1989, Helsinki)
Parragh Katalin (48 kg, 1990, Frankfurt)
Zsoldos Zsolt (78 kg, 1990, Frankfurt)
Csák József (65 kg, 1991, Prága)
Pekli Mária (56 kg, 1996, Hága)
Csák József (66 kg, 2000, Wroclaw)
Kovács Antal (100 kg, 2004, Bukarest)
Ungvári Miklós (66 kg, 2005, Rotterdam)
Hadfi Dániel (100 kg, 2006, Tampere)
Ungvári Miklós (66 kg, 2008, Lisszabon)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2009, Tbiliszi)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2010, Bécs)
Ungvári Miklós (66 kg, 2010, Bécs)
Bor Barna (+100 kg, 2010, Bécs)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2011, Isztambul)
Bor Barna (+100 kg, 2011, Isztambul)
Bor Barna (+100 kg, 2012, Cseljabinszk)
Karakas Hedvig (57 kg, 2015, Baku)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2016, Kazany)
Tóth Krisztián (90 kg, 2016, Kazany)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2018, Tel-Aviv)

BRONZÉRMES (48)
Dávid Tamás (1. dan, 1962, Essen)
Szabó Ferenc (63 kg, 1971, Göteborg)
Ipacs László (80 kg, 1972, Voorburg)
Varga Imre (open, 1974, London)
Petrovszki Mihály (+93 kg, 1976, Kijev)
Tuncsik József (65 kg, 1978, Helsinki)
Molnár Károly (71 kg, 1978, Helsinki)
Varga Imre (open, 1978, Helsinki)
Kiss Endre (86 kg, 1979, Brüsszel)
Varga Imre (+95 kg, 1979, Brüsszel)
Gyáni János (86 kg, 1981, Debrecen)
Ozsvár András (open, 1981, Debrecen)
Molnár Lajos (95 kg, 1982, Rostock)
Ozsvár András (+95, 1982, Rostock)
Gyáni János (86 kg, 1986, Belgrád)
Bujkó Tamás (65 kg, 1987, Párizs)
Tolnai László (open, 1988, Pamplona)
Csák József (65 kg, 1989, Helsinki)
Zsoldos Zsolt (78 kg, 1989, Helsinki)
Hajtós Bertalan (71 kg, 1990, Frankfurt)
Wágner József (60 kg, 1991, Prága)
Kovács Antal (95 kg, 1992, Párizs)
Kovács Antal (95 kg, 1993, Athén)
Hajtós Bertalan (71 kg, 1994, Gdansk)
Csősz Imre (+100 kg, 1998, Oviedo)
Csizmadia Zoltán (open, 2001, Párizs)
Kovács Antal (100 kg, 2002, Maribor)
Kovács Antal (100 kg, 2003, Düsseldorf)
Kovács Antal (open, 2004, Budapest)
Kosztolánczy György (open, 2004, Budapest)
Mészáros Anett (70 kg, 2005, Rotterdam)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2008, Lisszabon)
Braun Ákos (73 kg, 2008, Lisszabon)
Karakas Hedvig (57 kg, 2009, Tbiliszi)
Karakas Hedvig (57 kg, 2010, Bécs)
Ungvári Attila (73 kg, 2010, Bécs)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2012, Cseljabinszk)
Joó Abigél (78 kg, 2013, Budapest)
Bor Barna (+100 kg, 2013, Budapest)
Ungvári Miklós (73 kg, 2014, Montpellier)
Krizsán Szabolcs (81 kg, 2014, Montpellier)
Tóth Krisztián (90 kg, 2014, Montpellier)
Joó Abigél (78 kg, 2014, Montpellier)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2015, Baku)
Gercsák Szabina (70 kg, 2016, Kazany)
Csernoviczki Éva (48 kg, 2017, Varsó)
Joó Abigél (78 kg, 2017, Varsó)
Ungvári Attila (81 kg, 2019, Minszk)



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: NSO, Lakner Gábor
Fotó: MOB, Szalmás Péter)