Különleges vendégei voltak Pánczél Gábor szövetségi kapitánynak a minap: két kiváló tanítványa „edzésre” vitte magával kisfiát. Természetesen ezúttal nem a judóé volt a főszerep.




A kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ötödik helyezett Erdélyi-Joó Abigél a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián társaságában látogatott az edzőterembe, s velük tartott két csemete is: Abigél kisfia, Huba és Tóth Krisztián gyermeke, a kis Krisztián is.




„Sok történelmi pillanatot éltem meg Abigéllel és Krisztiánnal, de ez a találkozás egy új dimenziót nyitott meg előttem, aktív versenyzőimek nem született még gyermeke – mondta Pánczél Gábor, a két neves judós edzője, a magyar férfi judoválogatott szövetségi kapitánya. – Most amolyan örömedzőnek tekintem magam. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, mert a magánéletben és a sportban is példaértékű, amit mutatnak! Mindenkinek azt kívánom, hogy ilyen tanítványai legyenek, akikkel nem csak a sportban kiváló a viszonyuk!”




A kapitány hozzátette, furcsa érzések kerítették hatalmába: „Lassan kezdem átérezni a nagypapák érzéseit. De elsősorban az jutott eszembe, hogy talán még fogom látni ezeket a kissrácokat judoversenyzőként is.”




Az edzőnél természetesen érdeklődtünk a bajnokok feladatairól is: „Krisztián az elmúlt időszakban parádésan teljesített, így nem kell annyit utaznunk, többet lehet a családjával. Havonta ‘csak’ egy verseny vagy edzőtábor szerepel a programjában a nyári Európa-bajnokságig.”




„Ami Abigélt illeti, ő még nagyon ‘fiatal’ anyuka, a tatamira lépése még odébb van. De azért remélem, hogy örökös bajnok lesz, megnyeri jövőre a tizedik felnőtt országos bajnoki aranyát!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Fotó: Érsek Renáta
)