Többeknek az idei utolsó olimpiai kvalifikációs versenye következik a hétvégén. Kazahsztán legnagyobb városában, Almatiban csapnak össze a világ legjobbjai, hogy bebiztosítsák, vagy éppen még kivívják a riói olimpián való részvételt.
ÉLŐ EREDMÉNYEK     JUDO TV




Előzetesen kilencvenkét ország ötszáztizenhárom judósa adta le nevezését a tornára, a magyar színeket négy judós képviseli.


Férfiak. 81 kg:
Csoknyai László (Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (BHSE). 100 kg: Cirjenics Miklós (100 kg). Nők. 70 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC)


A második versenynapon kapcsolódnak be a mieink a Grand Prix izgalmaiba. A 81 kilogrammos Krizsán Szabolcs 649 ponttal a kvalifikációs ranglista harmincadik helyén áll. Amennyiben győzni tud, és hazai riválisa, Csoknyai László (938 ponttal a tizenhetedik) rögtön az első mérkőzésén vereséget szenved, úgy a két versenyzőnk helyet cserél a rangsorban.

Ugyancsak a szombati versenynapon lép tatamira a 70 kilogrammos, jelenleg kontinentális kvótával rendelkező Gercsák Szabina, aki 636 ponttal a harmincadik helyen kezdi meg a küzdelmeket. A Hell-Miskolci JC judósának ott a helye Rióban, és ezért minden tőle telhetőt meg is fog tenni.

Az utolsó versenynapon, vasárnap a 100 kilogrammos Cirjenics Miklós elsődleges célja, hogy megvédje az elmúlt héten, Bakuban megszerzett kvótás pozícióját. 833 ponttal az előkelő huszonharmadik helyig ugrott fel Hangyási László tanítványa, amely adhat némi bizakodásra okot.

Mind a négy judósunk számára fontos lehet a jó szereplés, mert az az esetleges visszalépések esetén World Masters indulást érhet, ahol már csak a világranglista első tizenhat helyezettje szerezhet további kvalifikációs pontokat.

Minden versenyzőnket elkíséri edzője, így az utazó csapattal tart Flórusz János, Hangyási László és Toncs Péter is. A bírók soraiból ezúttal sem hiányozhat Havasiné Fridrich Annamária, aki a Nemzetközi Judo Szövetség jelöltjeként dirigálja majd a mérkőzéseket.

A szokásos online közvetítés mellett a SportTV pénteken és vasárnap élőben 13 órától, szombaton felvételről 21 óra 45 perctől tűzi képernyőre a kazah Grand Prix-t.



Legutóbb Kazahsztánban – Asztanában – 2014-ben rendeztek Grand Prix-viadalt, ahol a házigazdák mögött, a második helyen végeztünk az éremtáblázaton. Bor Barna (+100 kg) és Karakas Hedvig (57 kg) arany-, Cirjenics Miklós (100 kg) bronzérmet szerzett, míg Krizsán Szabolcs (81 kg) a pontszerző hetedik helyen zárta a versenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Horváth György)