Figyelmeztető jelek Párizsból” címmel számolt be a Judoinfo a hétvégi franciaországi Grand Slam-tornáról, amelyen judósaink közül egyedül Csernoviczki Éva tudott bekerülni a legjobb nyolc közé, ő végül az ötödik helyen végzett. A beszámolóra kívánt reagálni Illyés Miklós, a magyar válogatott szakágvezetője.



 

„Megakadt a szemem a beszámoló címén – kezdte Illyés Miklós. – Semmi probléma ezzel, valóban így van, ugyanakkor szeretném a közvéleményt, az edzőket és a versenyzőket is megnyugtatni. Teljesen normális, hogy judósaink ebben az időszakban nincsenek csúcsformában. Nagyon sűrű a program, a legjobbjainkra decemberben Kínában várt verseny, aztán következett januárban a World Judo Masters, most a párizsi Grand Slam, amellett, hogy a válogatottak többsége ebben a felkészülési időszakban sok edzőtáborozáson vesz részt.

Nekem személy szerint inkább az lett volna furcsa, ha most mindenki érmet szerzett volna a párizsi versenyen. Emlékszem még a Peking előtti hónapokra, amikor minden versenyről folyamatosan hoztuk az érmeket még az utolsó időszakban is, az olimpián aztán – idézőjelben mondom – csak négy hetedik helyezést sikerült szerezni.

Nem szeretném név szerint elemezni a mérkőzéseket, ha ilyenkor becsúszik a bíráskodás szempontjából egy-egy számunkra kedvezőtlen eset, az benne van a pakliban. Azt pedig helyesen állapították meg a cikkben, hogy nagyon megzavarták a versenyzőket a repülőtérten történtek. Egy fogyasztó versenyző hozzáállását teljesen felkavarja, ha órákon keresztül bizonytalan a helyzete, nem tudja, hogy most folytassa-e a fogyasztást vagy hagyja abba, reméljük, ehhez hasonló pillanatokat az olimpia előtt nem kell majd átélnünk.

Visszatérve a párizsi eredményekre, szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy az edzőink nagyon jól tudják, mire van szükségük a versenyzőiknek. Igazi csúcsformát egy évben egyszer lehet kialakítani, a szakembereink pedig azon dolgoznak, hogy versenyzőjük Londonban legyen a legjobb formájában. A Párizsban szereplők többségének tulajdonképpen biztos az olimpiai részvétele, ezért az a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között, a lehető legjobban fel tudjanak készülni a nyári olimpiára.”
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)