Ismét nagy ünnepre készül a magyar judo: 2012. február 11-én és 12-én, vagyis jövő héten szombaton és vasárnap olimpiai kvalifikációs viadalra kerül sor Budapesten: a Körcsarnokban a 49. Hungária Női Judo Világkupa résztvevői lépnek majd tatamira.

A rangos tornán a hazai legjobbak mellett a nemzetközi mezőny kiemelkedő alakjaival is találkozhatnak a sportbarátok, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmesek sora lesz az indulók között.
 


A Hungária-kupa idején megmozdul a teljes judós társadalom, az év legnagyobb hazai judós eseményén az olimpiára készülő sportolóink mellett ott lesznek a magyar judo legendás alakjai is egytől egyig. A belépés díjtalan, s a rendezők több meglepetéssel is szolgálnak a Körcsarnokba látogatóknak.

A Magyar Judo Szövetség ezúttal is arra biztatja tagegyesületeit, hogy hozzák el a gyerekeket a hazai judós ünnepre, a Hungária-kupára, ahol a sportág hazai és nemzetközi legjobbjait láthatják élőben versenyezni. A verseny háziasszonyai, Csernoviczki Éva és Mészáros Anett mindkét versenynapon öt-öt judogit sorsolnak ki a jelenlévő 14 évnél fiatalabbak között, a judogikat a kért méretben postán juttatjuk majd el a nyerteseknek.

A helyszínen szurkoló gyerekek a "készlet erejéig" ajándékba kapják a Hungária-kupa plakátját, amit neves judósainkkal rögtön dedikáltathatnak is.

Tavaly a magyar judósok megmutatták, milyen erőt ad a hazai indulóknak a fergeteges biztatás. Szeretnénk, ha az idén is megtelne a csarnok, és zúgna a “Hajrá, magyarok!”

Üdvözlettel,
a Hungária-kupa rendezői
 


 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Magyar Judószövetség
médiabizottság
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)