ImageImmár második alkalommal rendez-
ték meg a Sportkarácsonyt,
ezúttal Ajkán, az iszapkárosult
gyermekek megsegítéséért.



A Csabai Edvin és Kozmann György nevével fémjelzett Starline Tehetséggondozó és Sportrendezvény-szervező Iroda által életre hívott Sportkarácsony szerkezeti felépítése nagyrészt a 2007 szeptemberében Ipacs Endre és a Merkapt Kft. által útjára indított Nagy Sportágválasztó eszmeiségéből táplálkozik.

Image

A Nagy Sportágválasztó csapatával kiegészülve a szervezők december 15-én Ajkán a Városi Sportcsarnokban az október eleji iszapkatasztrófában érintett családok gyermekeit ajándékozták meg ezzel a már hagyományosnak mondható, igazán példaértékű eseménnyel.

Élsportolóink idei helyszínválasztásának apropójaként az október végi adománygyűjtő futás és a több millió forint értékben összegyűjtött adományok átadásakor Devecseren tapasztaltak szolgáltak.

Az adománygyűjtő futáson résztvevő Bajnokcsapat számos tagja mellett további sportnagyságok is megjelentek, felejthetetlen élményt nyújtva a megjelent gyermekeknek, akiknek tizenegy sportág (aerobic, asztalitenisz, gumiasztal, judo, evezés, karate, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, sportlövészet, vívás) megismerésére és kipróbálására nyílt lehetőségük.

A judószőnyegen Hadfi Dániel fantasztikus hangulatot teremtett, Mohamed Aida a vívás alapjait mutatta be az érdeklődőknek, a helyi kedvenc Kis Gergő rengeteg kihívóra lelt a pingpongasztalnál, kenusaink pedig az ergométernél instruálták a lelkes célközönséget.

Világbajnokaink egy rögtönzött kötélhúzóversenyen is részt vettek a gyerekekkel kiegészülve, Wichmann Tamás pedig még gitárt is ragadott, hogy előadjon egy karácsonyi dalt, és duettben, Ipacs Endrével kiegészülve, elénekelték az örömóda dallamára íródott „Kenus indulót”.

A részt vevő gyermekek a sportélményen túl egy-egy karácsonyi ajándékcsomaggal is gazdagodtak, amelyet élsportolóinktól vehettek át, közösen énekelt karácsonyi dalok kíséretében.

A Bajnokok csapatából jelen voltak: Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus), Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Ipacs Endre (vb-bronzérmes kenus), Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus), Németh Szabolcs (ifivilágbajnok kenus).

További sportnagyságaink, akikkel a gyermekek együtt sportolhattak: Mohamed Aida (Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes vívó, Devecser nagykövete), Wichmann Tamás (kilencszeres világbajnok kenus), Kiss Tamás (olimpiai bronzérmes kenus), Kis Gergő (Európa-bajnok úszó), Hadfi Dániel (Európa-bajnok judós), Hanczvikkel Zsanett, Scholtz Andrea és Valovics Nóra (a Siófoki KC kézilabdázói) és Krausz Mihály (hússzoros sárkányhajó-világbajnok).

Természetesen az idén sem maradhatott ki a kötélhúzás, amelybe a gyerekek nagy örömére élsportolóink is nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be.

A szervezők köszönetet mondanak az Ajkai Városi Sportcsarnoknak, a Balaton Electric Kft-nek, a Biopontnak, a Chio Magyarország Zrt-nek, a Dió Pékségnek, a Gictejnek, a Grand Gold Juice-nak, a Karamell Snack Kft-nek, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, a Magyar Vöröskereszt Veszprémi Igazgatóságának, a Merkapt Kft-nek,  a Náncsi néni étteremnek, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak, a Polus Coop Zrt-nek, a Szeremley Pincészetnek és a Teva Magyarország Kft-nek, hogy termékeikkel és felajánlásaikkal támogatták a rendezvényt.

Image
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2010
Forrás: Sportagvalaszto.hu)