Több százan gyűltek össze a Tatai Olimpiai Központban és környékén, hogy hangolódjanak a közelgő zágrábi Európa-bajnokságra, részt vegyenek egy utolsó nehéz edzőtáborozáson a nagy verseny előtt. Az Európai Judo Szövetség beszámolója.




Simon Csaba fotógalériája a táborról: KLIKK IDE!

Dudás Roland fotósorozata: KLIKK IDE!


A 2024-es tatai EJU OTC volt az utolsó hivatalos edzőtábor az április huszonötödikén rajtoló Európa-bajnokság előtt. Edzőket és sportolókat kérdeztek, hogy megtudhassuk, hogyan telt az idejük Komárom-Esztergom megyében.




„A tábor nagyon jól sikerült. Szerintem a szint még magasabb, mint az előző években volt, s éppen ez volt az, amire vágytunk, minőségi létesítmények magas színvonalú ellenfelekkel” – vélekedett Martti Puumalainen, a finnek Európa-bajnoki címvédője.




„Tata fantasztikus tábor volt a sportolóink számára. A tábor minősége és színvonala számunkra tökéletes volt, nagy élményt adott fiatal csapatunk számára. Keményen harcoltak, sokat tanultak, kihozták a legtöbbet abból, hogy a legjobbakkal készülhettek együtt. Ida Ericsson itt készült az Európa-bajnoskágra és az utolsó kvalifikációs tornákra, neki is tökéletes volt a tábor. S ami egy igazi bónusz, a nap is sütött...” – fogalmazott a svéd válogatott vezetőedzője, Sally Conway.




„Mindig jó, ha hazai pályán tartunk egy rendezvényt, legyen az verseny vagy edzőtábor, a részvételünk biztosan kényelmesebb. A tábor minőségileg és mennyiségileg is kiemelkedő volt. Itt tettük meg az utolsó lépéseket az Európa-bajnokságot megelőző finomhangolás előtt. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk ezen a héten” – nyilatkozta Braun Ákos, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

„A tábor fantasztikus volt, számomra kifejezetten jó minőségű, sok hetven kilogrammos ellenféllel. Voltak itt olyan sportolók a súlycsoportomból, akik mögöttem vannak a ranglistán, de olyanok is, akik megelőznek, például a világbajnok Barbara Matic. Ez a tábor nemcsak az Európa-bajnoki felkészülés állomása, hanem az olimpiai programunk része is, annak a csapatnak, amelynek remélem, részese lehetek én is ezen a nyáron” – mondta a bakui Grand Slam-torna bronzérmese, Gercsák Szabina.




„Jó volt itt edzeni. Bár a hatvan kilós súlycsoportból nem volt sok topversenyző, de ezzel nem volt gond, mert nagyon sok partnerrel dolgozhattunk, három csoportban. Végre ebben a táborban meleg is volt, ami jót tesz a súlynak” – válaszolt nevetve a grúzok világbajnoki bronzérmese, Giorgi Szardalasvili.




„Az ír judocsapat már jó sok éve mindig eljön a tatai táborba, ez egy alaptábor a naptárunkban, nemcsak azért, mert remek időzítéssel készülhetünk fel az Európa-bajnokságra és az IJF World Tour középső szakaszára, hanem azért is, mert ez egy fantasztikus tábor, amelyben a versenyzőink felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerezhetnek és magas szintű képzést kapnak. A tatai tábor az idén újabb szintre emelkedett, hiszen a válogatottak jelentős része részt vett rajta, a tatamin küzdő sportolók száma valóban olyan tábort jelentett, amit nem lehet kihagyni. Ami szintén elválasztja ezt sok más nagy tábortól, az a létesítmények helyzete. A két nagy dojóval, az edzőteremmel, a szaunával és a hideg merüléssel szó szerint kipipál minden mezőt, ami egy világszínvonalú táborhoz kell. Mindezt tetézik a remek házigazdák, a Magyar Judo Szövetség képviselői, akik óramű pontossággal dolgoznak és fáradhatatlanul segítenek, ha bármire szükség van” – tette hozzá az ír válogatott vezetőedzője, Nathon Burns.

A tatai EJU OTC edzőtábor múlt hét hétfőn kezdődött és szombaton ért véget véget.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: EJU
Szögedi Szandra írása
Fotó: MJSZ, Simon Csaba)