Szombaton Kecskeméten, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában rendezik meg a húsz évnél fiatalabbak idei országos bajnokságát.




A 73 kilogramm bajnoki dobogósai a tavalyi junior ob-n


A junior korcsoport hazai legjobbjai számára a kecskeméti lesz az idei első esemény, amelynek során kizárólag korosztályos riválisaikkal kell megmérkőzniük (a januári budapesti rangsorversenyen és a februári szegedi Magyar Kupán a felnőtt mezőny képviselőivel közösen indulhattak). Az országos bajnokság a kecskeméti judosport egyik nagy alakjának, Kiss Endre emlékének adózik majd.

Kiss Endre 1947-ben született Kecskeméten, versenyzőként részt vett az 1976-os montreali és az 1980-es moszkvai olimpián, 1975-ben világbajnoki ötödik helyezést ért el Bécsben, 1979-ben Brüsszelben felállhatott az Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára. Kétszer nyerte meg a Hungária-kupát, négyszer lett felnőtt egyéni magyar bajnok. Edzőként előbb Szegeden, majd Kecskeméten tett sokat az utánpótlás-nevelésért, sportvezetőként tagja volt a Magyar Judo Szövetség elnökségének, s ő volt a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség elnöke. A hatodik danos nagymester sportágért tett erőfeszítéseit a Magyar Judóér-díj aranyfokozatával ismerték el. 2006-ban veszítette el őt a magyar judocsalád.




Tavaly az Ungvári Miklós Ceglédi Judoközpontban rendezték meg az idei junior országos bajnokságot, amelyen negyvenöt klub százötvennégy judósa tette próbára felkészültségét. A korosztály legfontosabb hazai erőpróbáján huszonhat egyesület tudott érmet szerezni, tizenegy klub osztozott az aranyakon. Az éremtáblázat első helyét az MTK Budapest (3 arany, 1 ezüst, 1 bronz) szerezte meg, a képzeletbeli dobogóra került még a BHSE (2, 1, 4) és az Ippon Judo Tatabánya (2, 1, 0).




Mindenkit szeretettel vár a rendező Kecskeméti Judo Club szombaton!

 

Versenykiírás letöltése: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024)