Különleges ünnepségre került sor december 14-én csütörtökön, Juhász Mihály negyedik danos judomestert tanítványai, barátai szeretettel üdvözölték, és köszönték meg neki az elmúlt évtizedek áldozatos munkáját.




A Judo SZK XVII. Sportegyesület edzője és alapító elnöke romló egészségi állapotára tekintettel úgy döntött, felhagy az aktív edzői tevékenységgel. Misi bácsi beszédében megemlékezett arról, hogy a negyedszázados klub működése során versenyzői számtalan alkalommal szereztek országos bajnoki címet, értek el kiváló helyezéseket, többen közülük a nemzetközi mezőnyben is sikeresen tették le névjegyüket.




Az egyesület a hazai judo meghatározó klubjai közé emelkedett. Az egykori tanítványok többsége a mai napig is aktívan sportol, szereti a judót. Misi bácsi az egyesülettel az évek során számos kupát nyert, amelyek közül sokat egykori és mai tanítványainak ajándékozott az ünnepi alkalmon.




Misi bácsi azt is elmondta, az ő távozása után sem marad gazda nélkül a csapat, az edzői feladatokat a továbbiakban Pánovics Donát veszi át, akinek munkáját Varga Donát és Varga Bernát támogatja majd, így a Judo SZK továbbra is várja a judo iránt érdeklődő gyermekeket és fiatalokat Budapesten, a XVII. kerületben, a Szabadság Sugárúti Általános Iskolában.




Juhász Mihály el tudott búcsúzni tanítványaitól, szeretett közegétől, az edzőteremtől, a tatamik döngő hangjától. Néhány nappal az ünnepség után, hosszú, gyötrő betegség után, életének nyolcvanegyedik esztendejében elhunyt.
Nem fogják elfelejteni.




LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023)