Hosszan tartó súlyos betegség után életének nyolcvanegyedik esztendejében elhunyt Juhász Mihály negyedik danos judomester, a Judo SZK vezetőedzője.




Juhász Mihály 1943. szeptember 10-én született. Csaknem öt évtizeden át fogalkozott judooktatással, több száz gyermek és felnőtt ismerte meg általa ezt a gyönyörű sportágat. Nagy szakértelemmel és türelemmel oktatta a versenyzőket és azokat is, akik szabadidejükben szívesen sportolnak. 1998-ban ő alapította a Judo SZK-t (Judo Szabadidő és Küzdősport XVII. Sportegyesület), haláláig ő volt az egyesület elnöke és edzője.

A klub alakulás óta több tucatnyi országos bajnokot, ezüst- és bronzérmes versenyzőt nevelt. Az első bajnoki címét 1998-ban Burján László szerezte meg, aki később további öt ob-aranyat gyűjtött a klub színeiben, majd a Judo SZK-ból indulva junior-világbajnoki ezüstérmet és U23-as Európa-bajnoki címet szerzett. Ugyancsak Juhász Mihály tanítványa volt a 2005-ben felnőtt női csapat Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott nehézsúlyú versenyzője, Horváth Bernadett. 2010-ben pedig a Judo SZK színeiben lett veterán világbajnok Szemler István.

Pótolhatatlan veszteség a magyar judocsalád számára. Misi bácsi temetéséről később gondoskodnak.