Sorozatban immár harmadik alkalommal lesz Zalaegerszeg a házigazdája a judósok felnőtt férfi és női magyar bajnokságának, amit szombaton rendeznek. Egy kis „csavar” most mégis lesz az eddigiekhez képest, hiszen ezúttal nem a sportcsarnok, hanem a Mindszenty Sportközpont lesz a helyszíne az ob-nak. A Zaol cikke.




A férfiak immár a hetvenegyedik, a hölgyek pedig a negyvenedik magyar bajnokságukra készülnek. A megnyitó ünnepségre 10:45-kor kerül sor, hogy aztán azonnal birtokba vegyék a legjobbak a tatamit, hiszen tizenegy órakor kezdődnek a selejtezők, a súlycsoportok döntőit pedig várhatóan délután négy órától rendezik. Az esemény fővédnöke Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.

Amit érdemes tudni még a judósok ob-járól, hogy a válogatott A-keret tagjainak kötelező az indulás, így a magyar legjobbak is itt lesznek az egerszegi helyszínen, ahogy a korábbi két bajnokságon is így volt. Legutóbb tavaly márciusban találkoztak a legjobbak Zalaegerszegen és akkor szép mezőny, százhatvannégy judós lépett tatamira. Most ennyien talán nem lesznek, de így sem panaszkodhatnak majd a rendezők. A magyar szövetség mellett a Zalaegerszegi Judo SE és a város önkormányzatának rendezvényével kapcsolatban ifj. Nagysolymosi Sándor, a ZJSE vezetőedzője elmondta, csütörtökig százhuszonkét nevező volt, de akadt még olyan klub, amely nem regisztrált, de mindenképpen itt lesz szombaton.

„Klubunk fiataljainak is hasznos dolog, hogy a példaképeket testközelből láthatják, ráadásul most először nekünk is lesz indulónk a felnőtt első osztályúak között, a még csak junior Mátéffy Gábor személyében – említette a szakember. – Igazából klubunknak is presztízskérdés, hogy újra egy jól szervezett bajnokságot rendezzünk, a város is támogatja és a szövetség is jó szívvel adta oda ismét a rendezés jogát.”

Ami az indulókat illeti, a válogatottak közül nem biztos, hogy mindenki a saját súlycsoportjában mérlegel majd, a valószínűbb, hogy eggyel magasabban neveznek, hogy ne kelljen fogyni. Amint megtudtuk, a férfiaknál az olimpiai harmadik Tóth Krisztián is ott lesz Zalaegerszegen, vagy Gőz Rolandot, illetve Sipőcz Richárdot is említhetnénk. A hölgyeknél az olimpiai ötödik Pupp Réka és a legutóbb rendezett világbajnokságon harmadik Özbas Szofi is jelezte indulását.

A szombati viadallal azonban nem ér véget a judohétvége, ugyanis vasárnap rendezik meg azonos helyszínen és azonos időpontban a Nagy Miklós-emlékversenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Zaol
Kerkai Attila írása)