Dicséretben és jutalomban részesítette Pest vármegye rendőrfőkapitánya Büki Renáta és Gál Zsombor őrmestert, a váci rendőrök augusztus elsején a településen szúrták ki az általuk már jól ismert férfit, tudták, nincs jogosítványa. Meg akarták állítani, de a sofőr padlógázon menekült, rendőreink azonban megálljt parancsoltak neki. A Rendőrség híre.




A reagálóképességből és helyzetfelismerésből kiválóra vizsgázott rendőröket Lauda Zoltán rendőr dandártábornok 2023. augusztus 16-án méltatta, intézkedésükért az általa irányított egység minden tagja nevében köszönetét fejezte ki.




Gál Zsombor (a képen) és Büki Renáta dicséretben és jutalomban részesült. Ők voltak azok a rendőrök, akik Vác közelében megállításra kényszerítettek egy jogosítvány nélkül, mások testi épségét veszélyeztető sofőrt. Az akcióról készült videó végigsöpört az interneten – írja a Ne pánikolj, sportolj! szerzője, Tamás Rita. – Döbbenetes, de Zsombor édesanyja, Tamási Ibolya másfél éve egy hasonlóan felelőtlen sofőr ámokfutása következtében hunyt el, tizenöt kilométerre a mostani esettől. A drog hatása alatt álló elkövető ellen esélye sem volt a korábbi judoversenyzőnek, aki amúgy a legprecízebb bűnügyi helyszínelő hírében állt.

Cselgáncsos körökben hatalmas tisztelet övezte Ibolya munkáját, a tizenegyszeres magyar bajnok és masters-világbajnok minden megtett imádott sportágáért és tanárként is nagy szeretetnek örvendett.

Fia, Gál Zsombor talán igazságot is szolgáltatott a mostani tettével. Édesanyját már nem tudta visszahozni, de nem kizárt, hogy megakadályozott egy hasonlóan súlyos, emberéletet követelő balesetet. A napokban, a salgótarjáni rendőrök vicces tiktok-videója kapcsán sokan feltették a kérdést, hogy nem csak Salgótarjánban (a videó arról szólt, hogy miért jó Salgótarjánban rendőrnek lenni, majd hosszas hallgatás után vége is lett a videónak, vagyis a válasz: semmiért…), de máshol sem jó rendőrnek lenni és nem is értik azokat a fiatalokat, akik erre a hivatásra adják a fejüket.

Gál Zsombor édesapja is rendőr, néhai édesanyja is az volt. Nyilván a szürke, dolgos, bosszantó, szélmalomharcot sem nélkülöző mindennapok felőrölik őt is. De az ilyen esetek talán visszaadnak neki valamit, talán megerősítik, hogy érdemes, hogy az emberek – ha van sok ellendrukker is – tisztelik, amit csinál és hálásak azért, hogy hatalmas kockázatot vállalva is szolgál és véd.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Rendőrség
Ne pánikolj, sportolj!)