Özbas Szofi a magyar judosport tizenhetedik világbajnoki bronzérmét szerezte meg az Ali Bin Hamad Al Attiyah Arenában. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozott a nagy siker után.




A világbajnoki bronzcsata


„Azon kívül, hogy érem került a nyakamba, az volt a legjobb érzés a mai napban, hogy nem kételkedtem magamban, éreztem azt a nyugalmat, amit ilyen nagy világverseny előtt nehéz elérni” – értékelt a BHSE judósa, aki kiemelte, végig koncentráltan judózott, és bár a holland Joanne van Lieshouttal szembeni negyeddöntős vereséget nagyon sajnálta – ráadásul utána a karja is fájt –, a koszovói Laura Fazliu vigaszágas legyőzése nagy lendületet adott neki a bronzmérkőzésre.




„Elfáradtam a nap végére, de tisztán emlékszem az utolsó akciómra. Már az eggyel korábbi dobásnál is azt reméltem, megvan a győzelem, de nem bánom, hogy csak később jött össze. Annyira koncentráltam, hogy amikor láttam, csak vazarit kaptam az akciómra, vissza akartam ugrani az ellenfelemre, mert hirtelen nem tudtam, hogy már a hosszabbításban vagyunk, ahol minden pontszerzés automatikusan győzelmet jelent” – fogalmazott Özbas Szofi, aki ezzel az éremmel sokat előre lép majd a világranglistán és az olimpiai kvalifikációs rangsorban is, ami a jövő évi párizsi játékok sorsolása miatt nagyon fontos.




Az ünneplő magyar csapat Dohában


A világbajnoki bronzérmes sportoló már csütörtökön hazatér Dohából, várhatóan 13 órakor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: M1
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)