Tavaly húsz ország csaknem ezernégyszáz judósa lépett tatamira a Budapesti Regionális Judo Szövetség tornáján, hazánk legnagyobb nemzetközi utánpótlásversenyén, a Budapest-kupán. Az idén is benépesül az Újpesti Jégcsarnok!




A rangos eseményen szombaton az ifjúsági (U18) korcsoport küzdelmei szerepelnek elsőként a programban (a hazai judokák számára ez lesz az idei Magyar Kupa), délután a diák A-korcsoporté (U13) a küzdőtér.




Vasárnap kerül sor az U23-asok nyílt magyar bajnokságára és a serdülők (U15 – ugyancsak Magyar Kupa) küzdelmeire. A nézőket is szeretettel várják a szervezők, fontos, hogy nekik belépőt kell fizetniük, és nem használhatják azt a bejáratot, amelyen a sportolók és edzőik közlekednek.

A versenyt követő edzőtábort a jégcsarnokban és a közvetlenül mellette található Horváth István Judocsarnokban április 24-én hétfőn és 25-én kedden tartják meg a közös tréningeket.

Különleges szabály vonatkozik az U23-as bajnokság mérlegelésére: a verseny előtti estén mérlegelőket is visszamérik a viadal napján, számukra a súlybeli eltérés nem lehet több az eredeti súlycsoport öt százalékánál.

Ugyancsak érdemes átnézni az U13-as korcsoportra vonatkozó tiltott technikák listáját.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: BRJSZ)