A magyar judo kataversenyzés magasabb szintre emelése érdekében nemzeti katabírói tanfolyamot szervezett a Országos Dankollégium és a katabizottság.




A szervezők nem titkolt célja volt, hogy a katákkal korábban magas szinten foglalkozó szakemberek újra a kataversenyzés részesei legyenek. Az április másodikán rendezett tanfolyamon az ország tíz egyesületéből huszonegyen vettek részt.

A katabíró-képzés első állomásán a Nage-no kata és a Katame-no kata formagyakorlat volt a tanfolyam anyaga. A képzés első részében elméleti ismereteket kaptak a résztvevők dr. Pados Róberttől, a magyar judo jelenlegi egyetlen EJU-licensszel rendelkező katabírójától.




Az elméleti oktatás után a KSI judotermében a gyakorlatban demonstrálta dr. Pados Róbert, hogy a katabemutatók során esetlegesen előforduló hibák esetén milyen hibapontot szükséges adni. A jó hangulatú közös munka után tizennyolcan vehettek át a nemzeti katabírói oklevelet.




A magyar judo első nemzeti katabírói: Alasztics Ágnes, Bozsoki Imre, Buczó Zoltán, Farkas Zoltán, Gosztonyi Zsolt, Hegedűs Péter, Kardos Csaba, Koroknai Sólyom, Lantos Gábor, Mezei Csaba, Mezei Lajos, Nagy Sándor, Őri József, Pillér Gábor, Stiak Tamás, dr. Sulányi Péter, Takács Attila és dr. Tomszer Miklós



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: ODK katabizottság)