Remekül szerepelt a magyar válogatott az olaszországi Pordenone városában megrendezett európai kataversenyen, a mieink az értékes helyezések mellett egy ezüst- és egy bronzérmet is hazahoztak. A tornán tizennégy ország hatvankét párosa mutatta be formagyakorlatát.




A felnőtteknél a Nage-no katában az Őri József és Lantos Gábor alkotta páros az erős mezőnyben remek formagyakorlatot bemutatva a hatodik helyen végzett. A Katame-no katában a Mezei Dorina, Kis Noémi duó balszerencsés sorsolás után maradt le a döntőről, gyakorlatát a bírók a tizedik helyre rangsorolták.




A junioroknál a Nage-no katában két párosunk is indult, az első kategóriában (14-18 évesek) Ősz Regina és Kampel Eszter ezüst-, Tapolcsányi Dorottya és Brassói Krisztina bronzérmet szerzett. Mindkét junior párosunk élete első EJU-versenyén vett részt, s szerzett érmet, felkészítő edzőik: Bozsoki lmre, Kerny Zoltán és Mezei Csaba.




A magyar csapat tagja volt az olaszországi viadalon dr. Pados Róbert is, aki bíróként tevékenykedett, tanácsaival pedig sportolóinkat segítette. A következő állomás: április 15-én Cegléd!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Magyar katacsapat)