2023. június 21. és július 2. között Krakkóban és a környező kis-lengyelországi régióban rendezik a III. Európa Játékokat, amelyen sportágunkban vegyes csapat Európa-bajnokságra kerül sor. A MOB beszámolója nyomán.




A legutóbbi Európa Játékokon Ungvári Attila (jobbról) bronzérmet szerzett


Negyvennyolc ország hétezer-háromszáz sportolóját várják a játékokra a szervezők, a sportversenyeket tizenhárom városban rendezik, tizennyolc nyári és egy téli sportág huszonkét szakágában, továbbá hét nem olimpiai sportágban összesen kétszázötvenöt győztest avatnak.

Tizenkét sportágban rendeznek Európa-bajnokságot, köztük a judóban is, amely rendhagyó módon „csak” a vegyes csapat Európa-bajnoksággal képviselteti magát a rangos eseményen (az első két Európa Játékokon teljes egyéni Eb-t is rendeztek, 2015-ben Bakuban Karakas Hedvig ezüst-, Csernoviczi Éva bronzérmet szerzett, 2019-ben Minszkban Ungvári Attila állhatott fel a dobogó harmadik fokára). Az olimpiai programban is szereplő judo csapatversenyre július elsején kerül majd sor.

Tizenöt sportágban specifikus világranglista-, illetve olimpiai ranglistapontok szerezhetőek, amelyek az olimpiai kvalifikációba beleszámítanak valamilyen módon, tíz sportágban száztizenhat olimpiai kvótát osztanak.

A magyar csapat várható sportolói létszáma százharminc-száznyolcvanhét fő közé tehető.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: MOB
Fotó: Szalmás Péter)