Nagy menetelés vár Gercsák Szabina egykori miskolci ifjúsági olimpiai bajnokjudósra, a DVTK kiválósága eddig két ötkarikás viadalról maradt le: nem jutott ki a 2016-os, Rio de Janeiróban tartott játékokra és lekésett a koronavírus járvány miatt egy esztendővel elhalasztott, 2021-ben tartott tokiói viadalról is. A Boon cikke.




Gercsák Szabina (kékben) tavaly ezüstérmet nyert a portugál GP-n


„A francia fővárosban már mindenképpen ott akar lenni – újságolta mestere, Flórusz János, aki így folytatta: – Párizsban, mint ismeretes, jövőre találkoznak a világ legjobb sportolói. Az ötkarikás eseményt bő másfél év múlva, jövő július huszonhatodikán nyitják meg, a záróünnepséget pedig augusztus tizenegyedikén tartják majd. Ezt az időpontot beírtuk a naptárunkba, és kőbe véstük, hogy nekünk jelenésünk lesz a földkerekség egyik legnagyobb és legnépszerűbb metropoliszában. Már kezdetét vette a kvalifikációs szakasz, így minket is egyre jobban sürget az idő, bár kapkodnunk még nem kell.”

Gercsák Szabina a nyáron huszonhét esztendős lesz, tiszteletet parancsol az eredménylistája. Rendelkezik U23-as Európa-bajnoki címekkel, valamint junior világ- és Európa-bajnoki arannyal, továbbá ifjúsági Eb-címvédő is volt.

„Az olimpia mindent visz, és ez nagyon hiányzik, ezért meg kell nyomni a ceruzánkat – folytatta Flórusz János. – Tanítványom már a közelmúltban is tatamira lépett volna Izraelben, de a még mindig köztünk lévő járvány levette a lábáról, így nem utazhatott el Jeruzsálembe. Szabina Tatán, a válogatott táborában gyűjtötte az erőt, és társaival onnan indult Portugáliába.”

Budapestről csütörtökön szállt fel az a repülő, amelyik a lisszaboni viadalra szállította küldöttségünket. A miskolci lány szombaton a hetven kilós súlycsoportban igyekszik minél több olimpiai pontot szerezni annak érdekében, hogy közelebb kerüljön a párizsi kiküldetéséhez.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Boon
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)