Az 1956-os forradalom évfordulóján, a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében rendezett megemlékezés után adták át a Pro Urbe kitüntetéseket, és köszöntötték a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány idei díjazottjait. A Teol beszámolója.




A Pro Urbe emlékérmeket, Paks önkormányzatának egyik legrangosabb elismerését minden évben azok vehetik át, kiknek tevékenysége a város gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődésében kiemelkedő jelentőségű. Idén a kitüntetést Pupp Réka, az Atomerőmű Sportegyesület judósa és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója kapta meg, amit Süli János országgyűlési képviselő és Szabó Péter polgármester adott át.

„Pupp Réka a Bezerédj Általános Iskolában ismerte meg a judót. A cérnavékony, törékeny kislány még olvasni sem tudott, amikor hazavitte a toborzó szórólapot, és kijelentette a szüleinek, hogy ezt szeretné csinálni. Márpedig, ha ő kijelent valamit, akkor azt nagyon komolyan gondolja – emlékeztek meg a méltatásban sportolói karrierjének kezdetéről. – Rövid, de annál sikeresebb pályafutásában mostanra eljutott odáig, hogy a súlycsoportjában jegyzett kétszázharminc versenyző között júliustól vezette a világranglistát. Réka a sport mellett a tanulást sem hanyagolja el, kevés szabadidejében a Pécsi Tudományegyetemen tanul. Elhivatottsága, szorgalma, a sportága iránti alázata, kimagasló munkabírása, maximalizmusa, szerénysége teszik őt Pupp Rékává, sok judós és nem judós gyermek példaképévé Pakson és szerte az országban.”



A Teol teljes cikke itt olvasható.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: Teol
Ábrahám-Gazsó Rita írása
Fotó: Molnár Gyula
EJU, Carlos Ferreira)