Szerdán MRI-vizsgálatra kellett mennie Csernoviczki Évának a brazíliavárosi Grand Slam-torna után. Ellenfele vélhetően tiltott technikát alkalmazott.




Csernoviczki Éva (kékben) nagy fájdalmakkal vívta mérkőzéseit


Az Ippon Judo Tatabánya olimpiai bronzérmese ötödik lett a brazil Grand Slamen, de az összes mérkőzésén láthatóan nagy fájdalmakkal küszködött. Még az első mérkőzésének első perceiben történt, hogy ellenfele, a brazil Ferreira tiltott techinkát alkalmazott ellene.

„Éppen az MRI-vizsgálatra megyünk, már nagyon csúnyán néz ki Évi bal karja. A brazil lány akcióját a Nemzetközi Judo Szövetség is kivizsgálja, ehhez várják tőlünk a leleteket. Évi fél kézzel kardozta végig a hátralévő meccseket, biztos vagyok benne, hogy emiatt egy érmet kellett Brazíliában hagynunk” – mondta Csernoviczki Csaba, a kétszeres Európa-bajnok edzője-édesapja.




Az ominózus akció 1:50-nél látható


Csernoviczki Éva a Grand Slam-ötödik helyezésnek köszönhetően pillanatnyilag tizenharmadik helyen áll az olimpiai kvalifikációs ranglistán, a kijutókat tekintve a tizenegyedik pozíciót foglalja el. Másként nézne ki a táblázat egy esetleges érem után…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)