A magyar versenyzők hét arany-, nyolc ezüst- és huszonegy bronzéremmel zárták a budapesti ISF Combat Games elnevezésű versenyt, amelyen a birkózók, a judósok, a karatésok és a tékvandósok bizonyíthattak.




A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében Budapesten rendezték az ISF Combat Games iskolai küzdősport világbajnokságot, amelyen birkózásban, judóban, karatéban, valamint tékvandóban versengtek a tizenhárom-tizennyolc éves sportolók.

A tizennyolc országból – Azerbajdzsán, Brazília, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Franciaország, Horvátország, Kazahsztán, Kína, Magyarország, Málta, Nepál, Oroszország, Peru, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Ukrajna és Egyesült Államok – érkező mintegy négyszáz versenyző között csaknem ötven magyar fiatalnak is szurkolhattunk.

Judósaink közül Bertók Krisztofer (90 kg, Vasas Judo) és Kőszegi Rebeka (48 kg, BHSE) a dobogó legfelső fokára állhatott, Sipos Dorina (63 kg, Szatymazi SE) ezüstérmet szerzett, Dudás Morgan Viktor (60 kg, Samurai JC), Ötvös Patrik (73 kg, UTE) és Péter Fruzsina Virág (57 kg, KSI SE) nyakába pedig bronzérmet akasztottak az eredményhirdetésnél, Gábor Áron (50 kg, Judo SZK) és Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) az ötödik helyen végzett. Utóbbi sérülést szenvedett a versenyen, ezúton is mielőbbi felépülést kívánun neki!

Az esemény nagykövetei Barka Emese Európa-bajnok és Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok birkózók voltak. A viadalt először két évvel ezelőtt, 2017-ben, az indiai Agraban rendezték meg hat ország 227 versenyzőjének részvételével.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Utanpotlassport.hu)