Második alkalommal rendezték meg a horvátországi Porec-ben az Európai Judo Szövetség Judo Fesztiváljának keretein belül a Kodokan szemináriumot. Az eseményen ezúttal is részt vettek a magyar kata csapat tagjai.




„Flóri Miklós vezetésével rekordlétszámú csapat utazott a képzésre, Pápáról huszonöten, Szentesről és Veszprémből pedig négyen-négyen. A Kodokan Intézet mesterei ebben az évben is két kata rejtelmeivel ismertették meg a judokákat, Mukai Mikihiro szenszej (angol átírással sensei – a szerk.) a Nage-no katát, Nagai Taeko szenszej pedig a Dzsu-no katát (angol átírással Ju-no kata – a szerk.) oktatta” – tudtuk meg Mezei Csaba beszámolójából.




„Nagai mester lehetőséget biztosított a magyar résztvevőknek a Kosiki-no kata (angol átírással Koshiki-no kata – a szerk.) gyakorlására is. A szeminárium végén lehetőség nyílt a japán mesterek előtt bemutatni a tanult katát, sikeres vizsga esetén pedig a judósok Kodokan-diplomát kaptak az adott katából.”




„A vizsgán a magyar danvizsga rendszerhez hasonlóan nemcsak toriként kellett bemutatni a katát, hanem ukeként is végig kellett csinálni, ami sokaknak problémát okozott. A magyar csapatból ebben az évben tízen tettek sikeres vizsgát.”




A sikeres vizsgázók

Nage-no kata: Mezei Dorina, Polz Anita, Nagy István, Kántor István, Őri József, Lantos József, Stiak Tamás, Bozsoki Imre, Takács Regő, Takács Boglárka
Dzsu-no kata: Bozsoki Imre, Lantos Gábor



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Mezei Csaba
EJU)