Szerdán késő este újabb magyar sportolók érkeztek meg a II. Európa Játékok helyszínére. A minszki sportolói falut kezdik „belakni” a magyarok. A játékok pénteken kezdődnek, a megnyitón a judós Ungvári Miklós viszi a magyar zászlót.




A csapatiroda és az egészségügyi team már több napja a fehérorosz fővárosban tartózkodik, hogy kellően előkészítse a magyar delegáció érkezését, zavartalan beköltözését. Kedden az ökölvívók és a 3x3-as kosárlabdázók mellett íjász is érkezett Minszkbe; szerdán az asztaliteniszezők, a judósok, a kerékpárosok, a sportlövők, valamint egy ritmikus gimnasztikázó és egy szambós is csatlakozott a már ott lévő magyar csapathoz. A multisport-eseményen százhuszonegy magyar versenyző fog megmérkőzni, összesen tizennégy sportágban.

Szerda este a sportolói faluban a csapatvezető Dósa Viktória kihirdette, hogy a csapatvezetés és az edzői stáb döntése értelmében a péntek esti megnyitó-ünnepségen a magyar zászlót az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok judós, Ungvári Miklós (73 kg, Ceglédi VSE, edzője Bíró Tamás) viszi majd.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság
Fotó: MJSZ, Horváth György)