Nincs megállás: Ungvári Miklós belevágott az olimpiai felkészülésbe, amiután kiesett az Exatlonból. Elmondta, mi hiányzott neki a legjobban, amíg távol volt.




Ungvári Miklós és edzője, Bíró Tamás néhány napja az antalyai edzőtáborban


A népszerű sportoló a hazatérése után máris a tokiói olimpiai felkészülésbe vetette bele magát, ám előtte a Nemzeti Sport elcsípte egy interjúra. Ungvári Miklós elmondta: az edzőtáborok miatt hozzászokott, hogy kevesebbet találkozik családjával és barátaival, de az Exatlonban töltött idő más volt, teljesen elzárták a külvilágtól.

„Nagyon élveztem a játékot, bár az izoláltság tényleg furcsa volt. Az edzőtáborozások alatt hozzászokunk az elzártsághoz, de ez egy kicsit más volt, hiszen nem kommunikálhattunk a külvilággal” – mondta a Nemzeti Sportnak a Ceglédi VSE olimpiai ezüstérmes, háromszoros vb-harmadik, háromszoros Európa-bajnok klasszisa.

„Közepesen telefonnyomkodósnak tartom magam, nem vagyok mobilfüggő, hiszen egy-egy versenyen kibírom, hogy akár két napig sem nyúlok hozzá, de azért olykor jó lett volna rácsatlakozni a világra. Nem a mozdulatsor hiányzott, hanem az, hogy érjen valami más inger, hogy beszéljek a családommal, a barátaimmal, hogy tudjak a judo eseményeiről vagy a lovaimról, kézbe vegyek egy újságot, egy könyvet” – mondta az olimpikon.

Hozzátette: az Exatlon alatt „kiéhezett" a judóra, hiszen ott inkább játékos mozgás volt a vetélkedő, de a műsor alatt hiányzott neki az igazi edzés, a speciális munka. A Judobase adatai szerint a harmincnyolc esztendős judóst is benevezték a május 10-én rajtoló bakui Grand Slam-viadalra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Blikk
Fotó: EJU, Altun Altan)