Pozitív a visszaigazolás Ohát Zalánnak, aki az Antalyában elért hetedik helyezése alapján érzi: van keresnivalója az olimpiáért zajló versenyfutásban.




Az előkelő hetedik helyen zárt a 100 kilogrammos súlycsoportban szereplő Ohát Zalán az antalyai Grand Prix-versenyen, a Budaörsi SC huszonhárom esztendős judósa többek között legyőzte az észtek Európa-bajnoki bronzérmesét, Grigori Minaskint is.

Ohát Zalán pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el – noha 2016-ból már van egy GP- ötödik helyezése is, de az antalyai mezőny sokkal erősebb volt, mint a három évvel ezelőtti.

„Akkor a riói olimpia után megrendezett zágrábi versenyen foghíjas mezőnyben lettem ötödik. A mostani hetedik helyezésemnek jóval nagyobb az értéke, és mutatja: kezdem áttörni a falat, amely a súlycsoport elitjétől választott el” – mondta Ohát Zalán, aki az elmúlt két esztendőben lépésről lépésre jutott feljebb, a Grand Prix- és Grand Slam-versenyekhez kellő nemzetközi tapasztalatokat szerzett az European Openeken.

„Sikerült megtalálni az erő és az állóképesség megfelelő arányát, emellett sok-sok küzdelemben van részem, amelynek már látszik az eredménye, egyre magabiztosabb leszek. Most már érzem, hogy sok összecsapást nem a fizikai különbségek döntenek el, hanem, hogy mentálisan mennyire erős az ember – no és hogy hová helyezi el magát a nemzetközi mezőnyben... Én megéreztem a lehetőséget, és bízom benne, hogy hamarosan már érmet is tudok hazahozni a Grand Prix-versenyekről” – folytatta a magyar judós, aki itthon a Honvédnál megtartott válogatott keretedzéseken, valamint a szerdánként a KSI-nél zajló közös edzéseken is talál magának minőségi edzőpartnereket, a GP után pedig az antalyai nemzetközi edzőtáborban pallérozta tudását.”

Ohát Zalán súlycsoportjában küzd Cirjenics Miklós is, aki hosszú ideje csuklósérüléssel bajlódik, és sok tényezőtől függ, hogy miként lesz képes felvenni a tavaly ősszel elvesztett fonalat.

„Miki és én is a legjobb harminc között vagyunk az európai ranglistán – folytatta Ohát Zalán–, ami azt jelenti, hogy mindketten ott lehetünk a minszki Európa Játékokon, amely a sportág Európa-bajnoksága. A minszki verseny előtt még részt veszek a bakui Grand Slam-versenyen, nagyon bízom benne, hogy ott is sikerül majd hasonlóan jó eredménnyel kirukkolnom.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Megjelent a Nemzeti Sportban
Lipiczky Ágnes írása
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)