Huszonnyolc csapat összesen százhuszonhét versenyzője vett részt a Belügyminisztérium Makón megrendezett országos judobajnokságán csütörtökön.




A versenynek 2004 óta most már ötödik alkalommal adott helyet Makó, az Erdei János Sportcsarnok. A megnyitón Dakos József dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány mellett jelen volt Fejér megyei kollégája, Varga Péter dandártábornok is, aki a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke, továbbá két élsportoló díszvendég: az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, valamint a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián.



Makón százöt éve sportolnak szervezett keretek között, távol-keleti küzdősporttal pedig 1909-ben már találkozhattak a helyi rendőrök. Egy dzsiu-dzsicu oktató azzal ajánlotta tudományát a helyi kapitányság figyelmébe, hogy már huszonnégy város rendőreit kiképezte – idézte fel a versenyt megnyitva Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere.




A világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián nyilatkozata



Szembetűnő volt, hogy a résztvevők – rendőrök, a katasztrófavédelemnél és a büntetés-végrehajtásban dolgozók, valamint a közszolgálati egyetem hallgatói – nagyon sokféle korosztályt képviseltek. A harmincöt év felettiek mezőnye is kifejezetten erős, több őszülő hajú versenyzőt láttunk. A rendőrségen belül is jellemző, ami a civil világban: egyre több középkorú igyekszik sporttal vigyázni az egészségére.

„Sokan, akik korábban birkózók voltak, előszeretettel esnek le hídba. Ezért ippon jár az ellenfélnek" – figyelmeztette az indulókat Subicz István országos bíró. Hídba esést nem láttunk – az viszont természetes volt, hogy a versenyzők a küzdelem után megölelték egymást.

 

Az összesített csapatversenyben:
1. Készenléti Rendőrség
2. Terrorelhárítási Központ
3. Miskolci Rendészeti Szakgimnázium
4. Körmendi Rendészeti Szakgimnázium
5. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
6. Hajdú-Bihar Megyei RFK

 

{aridoc engine="google" width="640" height="800"}/images/stories/2019/versenykiirasok/bmob.pdf{/aridoc}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Délmagyarország
Bakos András írása
Videó: Police Hungary
Interjú: Rádió7)