Jó ütemben halad a gerincműtéten átesett Gercsák Szabina rehabilitációs kezelése. Amint arról a Boon már beszámolt: csigolyaműtéten esett át a miskolci sportoló, akit az Országos Gerincgyógyászati Központban dr. Szöllősi Balázs gerincsebész főorvos február elején operált meg. Most telt le az első hathetes ciklus, ezért az ifjúsági olimpiai bajnok – mesterének társaságában – kontrollra jelentkezett a fővárosban.




„A felülvizsgálatot megelőzte egy röntgen, és a lelet megtekintése után a doktor úrtól nagyon biztató szavakat kaptunk – jelentette ki Flórusz János vezetőedző. – Megtudtuk, hogy Szabina szépen gyógyul, ezért hamarosan áttérhet a komolyabb gyógytornára, amelyet kiegészíthet az úszással és a szobakerékpározással, majd következhet az úgynevezett megtámasztott gerincű munkája. Ennek jegyében már kisebb súlyokkal dolgozhat, elkezdheti a fizikai erősítést.

Amikor letelik a beavatkozás utáni második hathetes időszak, akkor újabb jelenésünk lesz az intézetben, ahol a specialista ismét szemügyre veszi a tanítványomat. A második ellenőrzés után kezdhetjük majd el a harmadik hathetes időszakot, amely alatt már előtérbe kerülhetnek akár a forgómozgások is. A komolyabb nekiveselkedés a műtétet követő negyedik hónap után jöhet el, így most még korai lenne a tokiói olimpiai kiküldetésre is esélyes versenyző visszatéréséről beszélni.“

Arra a kérdésre, hogy Gercsák Szabina Miskolcon vagy Budapesten lábadozik és végzi a számára előírt penzumot, Flórusz János így válaszolt:

„Szerencsére sehová sem kell elutaznunk, a DVTK rehabilitációs stábja, élén doktor Szabó Zsolttal, minden számunkra szükséges feltételt biztosít. Azaz a versenyző újbóli felépítését helyben végezzük el, nem kell máshol felkutatnunk egy erre a tevékenységre alkalmas csoportot.“




A pozitív visszajelzések hatására egyre jobb hangulatba kerül a miskolci kiválóság, aki – miután hogyléte felől érdeklődtek – kijelentette: „Szépen csontosodik, aminek csontosodnia kell, így egy picivel mindig többet és többet mozoghatok. Abban reménykedem, hogy fél év múlva…, de nem folytatom ezt a gondolatsort, semmit sem siettetek és kapkodok el, türelmesen kivárom a soromat, a százszázalékos felépülésemet.“


Videoüzenet, a csapat nevében

Gercsák Szabina szorgalmasan látogatta a DVTK Jegesmedvék Tipsport Ligás hokicsapatának mérkőzéseit, amint mondta: kedvenc sportágai közé tartozik a jégkorong. Több játékost személyesen ismer, és nagyon jól esett számára, hogy Magosi Bálint, a Macik csapatkapitánya – a maga és társai nevében – videóüzenetben kívánt mielőbbi gyors felépülést számára. Gercsák Szabina természetesen ott volt a Vigadóban tartott szurkolói találkozón, és személyesen köszönte meg a korongozók gesztusát.




DVTK-Miskolci Judo Clubból DVTK

Flórusz János vezetőedző arról számolt be, hogy eddig DVTK-Miskolci Judo Club néven szerepeltek a versenyzőik, márciustól kezdve azonban – mivel korábban beléptek a piros-fehérek népes családjába – okafogyottá vált a korábbi elnevezésük. Ennek jegyében eltűnik a második tag, azaz az MJC, marad a DVTK, így váltak a piros-fehérek teljes értékű judoszakosztályává, „székhelyük” azonban továbbra is a Győri kapuban lévő terem marad.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Boon
Kolodzey Tamás írása
Fotó: EJU, Carlos Ferreira
DVTK)