A harminckét éves kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva harmadik helyen zárt a 48 kilogrammosok között a tel-avivi Grand Prix-viadalon. Az Ippon Judo Tatabánya versenyzője spanyol és brazil riválist legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol alul maradt az ukrán Marina Csernyakkal szemben, de a bronzmeccsen újra nyerni tudott a portugál Marina Siderot ellen. Csernoviczki Évát a Blikk kérdezte.




– Szépen csillog a bronzérem?
– Örülök, hogy sikerült mindjárt az első versenyemen dobogós helyezéssel kezdeni az évet, persze jobb lett volna, ha még fényesebb a medál a nyakamban – válaszolt az olimpiai és világbajnoki bronzérme. – A döntőbe jutásért rendezett meccs hosszabbításában azonban ellenfelem egy rossz indításomat megkontrázta.

– Hogyan sikerült a felkészülése 2019-re?
– Úgy érzem, rendben van az erőnlétem, nem hátráltattak sérülések. Volt viszont egy hosszabb kihagyásom családi okok miatt, ezért nem vettem részt a Masters-viadalon. Tel-Avivra csak három és fél hetet tudtam készülni, ezért úgy érzem, a folytatásban még jobb formába tudok kerülni, s remélem, idén még bőven lesznek sikereim.

– Milyen feladatok várnak most önre?
– A következő viadalom a düsseldorfi Grand Slam-verseny lesz februárban. Két év alatt zajlik le az olimpiai kvalifikációs sorozat, amely 2020 májusában zárul, s a világranglista első tizennyolc helyezettje lehet ott Tokióban.

A legfrissebb rangsor szerint Csernoviczki Éva a tizenegyedik helyen áll súlycsoportjában, így igen jó esélye van negyedik olimpiai részvételének kiharcolására.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Blikk
Szabó Dávid írása
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)