Lezárult a DIGI Sport fiatal tehetségeket bemutató műsorának, az A nap hősének a harmadik évada. Nerpel Gergely második lett, Hajtós Bertalan és a Tóth testvérpár, Ferenc és Benedek különdíjat kapott.




A DIGI Sport játékán az esztendő során kétszázhatvan utánpótlás korú sportolót mutatott be, minden héten egy ifjú sportolót választottak a hét hősének, majd minden hónapban megválasztották a hónap hősét. Végül ez a tizenkét utánpótláskorú sportoló – köztük a judós Nerpel Gergely – került be a döntőbe, az Év hőse szavazás fináléjába. Egy hét alatt csaknem húszezer szavazat érkezett, Nerpel Gergely az utolsó pillanatig harcban volt a győzelemért, végül Papp Vivien műkorcsolyázó mögött a második helyet szerezte meg. A fődíj egy éven át minden hónapban járó százezer forintos ösztöndíj volt.




A díjátadóról készült összeállítás


„Nagy lökést adhatott volna Gergőnek a fődíj elnyerése, de egyáltalán nem vagyok csalódott, nagyon nagy dolognak tartom, hogy ilyen sok szavazatot kapott, és végül második helyet ért el. Köszönöm minden judósnak és szurkolónak, hogy szavazatával segített minket” – mondta Hajtós Bertalan.




A Rákosvidéke Hajtós DSE összesen négy díjat is begyűjtött ezen az estén, Nerpel Gergely második helye mellett különdíjat kaptak a Tóth fivérek, Tóth Benedek és Tóth Ferenc, illetve edzőjük, Hajtós Bertalan is.




Tóth Ferenc (balról), Tóth Benedek, Hajtós Bertalan és Nerpel Gergely


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: DIGI Sport
)