Nem sokat pihenhettek az utánpótláskorú judósok idén sem. Juniorjaink a hónap első felében a felnőttekkel közös ausztriai edzőtáborban alapoztak, most pedig már az intenzív felkészülés zajlik. A fiúk keretedzője, Horváth László, valamint a hölgyek irányítója, Radics Attila tervezetét összegezte az utanpotlassport.hu.




Rajkai Róbertre (balról) és Gőz Rolandra (balról a harmadik) is sok feladat vár az idén


A mostani időszak legfontosabb feladata az, hogy a fiatalok fizikai és pszichikai állapota a lehető legmegfelelőbb szintre kerüljön, illetve hogy az eddig elsajátított alapmozdulatokat és fogásokat tökéletesítsék a szezon kezdetére a korosztályos sportolók.

A versenyidőszak február negyedikén kezdődik, és eltart egészen június végéig, mindezt rövid pihenő követi majd. Az lesz a cél a judósok számára, hogy a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra kiküldetési jogot szerezzenek. Ennek érdekében számos verseny tarkítja a naptárat.

A hölgyeknek öt, a fiúknak hat válogatóverseny szerepel az idei tervezetében, továbbá két-két felkészítő verseny és öt junior Európa-kupa. Ezek között hazai szereplés is várható: az egyik állomás Pakson lesz, június 22-én és 23-án és egy Grand Prix, amelyre július 10. és 12. között Budapesten kerül sor.

A két edző nagy hangsúlyt fektet a válogatottak keretedzésére. Minden héten kedden és csütörtökön közös edzés lesz a BHSE edzőtermében, ezek közül a keddi napokon kötelező a részvétel a junior kiválóságok számára.




Beringer Fatime (fehérben) 2019-ben Eb-n és vb-n is tatamira léphet


A második versenyidőszak augusztus 19-től veszi kezdetét, ez lesz az az időszak, amelynek során a fontosabb világesemények következnek. Szeptemberben Finnországban lépnek tatamira a junior Európa-bajnokságra jogosultak, amelyet októberben a junior-világbajnokság követ, végül novemberben az U23-as Európa-bajnoksággal zárul az év.

A névsor már végleges, Horváth László A-keretében Feczkó Csanád, Szatmári György, Szeredás Botond, Ócsai Sándor, Rajkai Róbert, Gőz Roland, Tóth Benedek, Nerpel Gergely, Bajcsev Tamás, Boros Iván, Árvai Péter, Vég Zsombor, Sipőcz Richárd és Varga Donát szerepel, Radics Attila csapatában pedig Beringer Fatime, Kardos Tímea, Ábrahám Titanilla, Kopasz Fanni, Gyertyás Róza, Maróti Alexandra, Kármán Andrea, Varga Brigitta, Özbas Szofi, Czerlau Jenifer, Balogh Sára és Faragó Petra kap helyet.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Utanpotlassport.hu
Kovács Gyöngyike írása
Fotó: EJU)