Március 24-én vasárnap a százhalombattai sportcsarnokban rendezik meg a nyílt kata magyar bajnokságot, amelyen ezúttal juniorok és gyerekek is számot adhatnak a formagyakorlatok világában szerzett jártasságukról.




Flóri Miklós, a Magyar Judomesterek Clubjának elnöke elmondta, egyesülete immár kilencedik alkalommal hívja életre a judo harcművészet tradicionális elemeit, a formagyakorlatokat – japán néven katákat – bemutató bajnokságot. Ebben az évben a felnőttek küzdelmeibe bekapcsolódhatnak a tizenhét évnél idősebbek, vagyis a juniorkorúak is, az indulás feltétele a legalább első kiu (kyu), vagyis a barna öv.

Az indulók öt formagyakorlatban (Nage-no kata, Katame-no kata, Dzsu-no kata, Kime-no kata és Kodokan-gosin-dzsicu-no kata) vetélkedhetnek.

Ugyancsak újdonság, hogy kiírják az első nyílt junior bajnokságot (második és első kiu, illetve első danfokozattal rendelkezők számára, Nage-no kata, Katame-no kata és Dzsu-no kata), továbbá először kerül sor a nyílt gyermek magyar bajnokságra (2004 és 2011 között születettek, ötödik, negyedik, harmadik, második vagy első kiu övfokozattal rendelkezők számára. A nevezési határidő minden versenyszámra március 15. lesz.


{aridoc engine="google" width="640" height="800"}/images/stories/2019/versenykiirasok/kata.pdf{/aridoc}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Magyar Judomesterek Clubja
Fotó: EJU)