Fiatal judósaink eredményes évet zártak tavaly, a 2018-as junior-világranglistán hatan is a Top10-ben szerepelnek, a nemzetek rangsorában pedig Magyarország a tizennyolcadik helyen végzett. A juniorok edzői idén is hasonlóan jó szereplést várnak az ifjaktól. Az Utanpotlassport.hu írása.




Szigetvári Mercédesz (balról a második) a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes
lett, a világranglistán pedig a legjobb magyarként szerepelhet


Összesen öt Európa-kupa és két világverseny tarkította a fiatalok versenynaptárát az előző esztendőben, amelyen az utánpótlás rendre szépen teljesített. Az említett hét verseny adja a rangsor alapját, s szinte mindenhol dobogós helyen végeztek a magyarok.

„A tehetség, a szorgalom és az alázat elengedhetetlen, de ebben a korosztályban amire már leginkább szükség van, az a kemény munka és a koncentráció – mondta Radics Attila, a női juniorok vezetőedzője. – Nagyon erős a mezőny, viszont versenyzőink remekül helyt álltak az előző évben, ezt várjuk tőlük az idén is.”

A világranglista első tíz legjobbja között három lány és három fiú a magyarok mérlege. A hölgyek között szerepel Szigetvári Mercédesz, Beringer Fatime ésTóth Fanni.

„Közülük az idén már csak Beringer Fatime juniorkorú, mellette Varga Brigitta és Özbas Szofi az, akitől kimagasló szereplést és jó eredményeket várunk” – tette hozzá Radics Attila.

A fiúknál a legjobb Rajkai Róbert, Tóth Apor, illetve Waczulik Richárd lett, közülük csak Rajkai Róbert marad a juniorkorosztályban, a többiek a felnőttek között folytatják.

„Nagyon tehetségesek a fiataljaink, ebben az esztendőben is szép eredményekre számítunk, érmekkel szeretnénk hazatérni a különböző világversenyekről. Számos Európa-kupán, illetve a junior Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is indulunk majd, Rajkai Robitól érmet várok, de az első- és másodéves juniorok között Tóth Benedek és Feczkó Csanád is eredményes lehet” – árulta el a fiúk vezetőedzője, Horváth László.

Az utánpótlás az elmúlt napokban a felnőttekkel együtt Ausztriában edzőtáborozott.

„Ezek az alkalmak arra is megfelelőek, hogy a fiatalok még többet tanulhassanak és fejlődhessenek, kikérhetik az idősebbek véleményét” – folytatta Horváth László, akinek gondolatát Radics Attila fejezte be:

„Juniorjaink évről évre jobban szerepelnek, nagyon motiváltak, ugyanakkor kell még néhány év, amíg beérnek. Azon dolgozunk, hogy a következő korosztály is sikeresen képviselhesse majd Magyarországot az ötkarikás játékokon. A tokiói olimpián még nem, viszont 2024-ben, Párizsban már bizonyíthatnak.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Utanpotlassport.hu
Kovács Gyöngyike írása
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)