Az idei tanévi judo MEFOB-ot (magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságot) – immáron harmadik alkalommal – a Horváth István Judoteremben, az UTE Megyeri úti csarnokában rendezték meg.




November 10-én tizenöt egyetem és főiskola 209 versenyzője sorakozott fel a tatamin, hogy dr. Németh Endre megnyitója után elkezdje a küzdelmeket a bajnoki címekért.




A versenyt színesítették visszatérő japán hallgatók a debreceni és a Semmelweis Egyetemről, montenegrói hallgató a Corvinusról és portugál hallgató a TF-ről.




A nemzetközi versenynaptár zsúfoltsága ellenére is szőnyegre lépett néhány klasszis versenyzőnk. A MEFOB-ot két héttel megelőzően zajlott az Abu-Dabi Grand Slam, előtte egy héttel az U23-as Európa-bajnokság Győrben, a MEFOB-bal egy időben a Taskent Grand Prix, majd egy héttel később a hágai Grand Prix.




A világbajnoki ötödik helyezett, 2017-ben az Év judósa, Csoknyai László is részt vett a MEFOB-on. Kárpáti Emese egy héttel az U23-as Eb-n nyert bronzérme után szintén vette a fáradtságot és elindult a MEFOB-on, emelve annak a rangját.




Az idei versenyen a nagy akarás ellenére szerencsére nem történt komolyabb sérülés. Örömteljes az a vetélkedés, ami kialakult az elmúlt néhány évben a TF, az NKE és a PTE között az összesített csapatverseny győzelméért. A judo MEFOB-ok harmincéves „újkori” története során másodszor fordult elő, hogy nem a TF nyert: az NKE két ponttal jobbnak bizonyult. A verseny tehát igen szoros volt, mindössze egy ötödik helyezés döntött. A harmadik helyezett a pécsi egyetem csapata lett.



 

{aridoc engine="google" width="640" height="800"}/images/stories/2018/versenykiiras/mefober.pdf{/aridoc}

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018)