A Steelers.hu szerkesztősége immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a „Pink Month – Harc a mellrák ellen” elnevezésű jótékonysági akcióját. A kezdeményezéshez ismét csatlakozott az Európa-bajnoki bronzérmes judós, Gercsák Szabina.




A képen viselt öv megvásárlásávalis lehet jótékonykodni


Az akció célja a nők figyelmének felhívása, hogy a mellrák, ha időben felfedezik, teljesen gyógyítható. Októberben adománygyűjtés is folyik a Magyar Rákellenes Liga számára, a gyűjtésben – több más szervezettel és személlyel együtt – az idén is támogató Gercsák Szabina, U23-as Európa-bajnok, junior világ- és Európa-bajnok, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok miskolci judós.

Szabina a DVTK-Miskolci Judo Club versenyzője és a Career Sport menedzseltje, aki az alábbi felajánlásokat teszi: első ízben a saját maga használt fekete övét ajánlja fel, amelyre rózsaszínű varrással felkerült a neve. Az ereklye különlegessége, hogy ebben az övben lett Szabina junior-világbajnok 2015-ben. Másodsorban felajánl öt darab rózsaszínű pólót is, amelyek hátán eddigi kiemelkedő eredményei olvashatóak, az elején pedig a következő felirat áll: „Én is támogatom a mellrák elleni harcot”.

Mindemellett Gercsák Szabina válogatott judoruhájára egy rózsaszín anyagot varr, amelyet edzőtáborokban, edzéseken és versenyeken (a sportág szabályait figyelembe véve) visel majd.

„Fontos, hogy mindenki odafigyeljen magára, és minden évben részt vegyen szűrővizsgálaton. Nőként különösen fontosnak tartom a mellrákot megelőző vizsgálatokat – mondja Gercsák Szabina. – Ha egyetlen nőnek tudok segíteni a küzdelmében, már megérte!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Steelers
NSO)